Запорука миру в Україні - мирний, але до зубів озброєний український народ
03.10.2017 14:08

Запорука миру в Україні - мирний, але до зубів озброєний український народ

На думку міжнародних геополітиків, справжній мир, під яким ми розуміємо незалежну суб'єктну самодостатню Українську державу на світовому просторі, неможливий, допоки існує нинішня ситуація, коли Україна є сусідом Російської імперії. Поки Росія є імперією, справжнього миру не буде, а війна буде тривати і надалі, як і тривала до гарячої фази війни, але іншими методами — економічними, фінансовими, енергетичними, інформаційними, кіберметодами. Війни 21 століття — це не війни за території гарматами і пушками, бо гармати і пушки приходять туди, куди прийшов м'якій імперіалізм: мова, певна культура і політична залежність.

Тому ще на початку незалежності один з нинішніх ідеологів політики реалізму в Німеччині писав, що дві такі країни, як незалежна Україна і імперська Росія, довго не зможуть існувати в геополітичній рівновазі і між ними почнеться війна. Stratfor, американська розвідувальна структура, передбачила початок цієї війни чітко на 2014 рік і її наслідки. Тому про стабільний мир в Україні з таким сусідом, як Росія, яка є державою-імперією, що намагається повернути свої колоніальні володіння, говорити не доводиться до тих пір, поки Росія існує як імперія і поки вона не розвалиться. З іншого боку, Україна повинна навчитися жити в таких геополітичних обставинах, як зараз — по сусідству з Росією. Наприклад, так живе в оточенні своїх ворогів Ізраїль, та і багато країн в світі живуть в умовах конфліктів різного роду інтенсивності.

Запорукою миру, звичайно, є перемога, бо будь-яке перемир'я не веде до миру. У відношеннях з Росією це аксіома, яка не потребує доведення. Чи можлива перемога зараз? Очевидно, що Росія є третьою в світі військовою потугою, і так легко здолати її неможливо. Але Україна повинна допомагати іншим підколоніальним народам Росії, яких є дуже багато, отримати право на самовизначення, на побудову власних національних держав. Це міжнародне право, закріплене Статутом ООН. Відповідно для України запорукою миру є не те, що ми заручимось якомога більшою кількістю міжнародних союзників, а ключовою запорукою миру в Україні є міцний флот і сильні Збройні сили. Тобто Україна має почати формувати таку систему обороноздатності до моменту вступу в НАТО і відновлення ядерного потенціалу, якщо ми це вирішимо, коли кожен український громадянин буде здатний себе захистити. Відповідно тоді у випадку гарячої війни Росія буде розуміти, що наслідки від наступу на Україну будуть настільки великі, що, в принципі, не варто це й починати.

Запорукою миру в Україні є формула, яку вивів один з наших військових добровольців ще на початку 2014 року, і це дуже правильна філософська і політична теза — є мирний, але до зубів озброєний український народ. На жаль, світ вступає в нову фазу з'ясування відносин за допомогою сили і шантажу. Ми бачимо, якою лексикою обмінюються між собою США і КНДР. Ми бачимо, що в світі почастішали випадки так званого лоукост-тероризму, коли навіть в безпечних європейських столицях постійно є прояви тероризму. Тому все суспільство має включитися до захисту як власної, так і безпеки держави.

Це так званий швейцарський варіант всезагальної підготовки суспільства до опору, до будь-яких викликів. І тільки коли Україна стане сильною в цьому плані, тоді жоден супротивник просто не захоче мати справу з нами, тому що втрати для нього будуть більше, ніж здобутки.