Андрій Павловський. Віра - не справа політиків
06.12.2018 11:03

Андрій Павловський. Віра - не справа політиків

Безумовно, треба вітати об'єднання українських християнських церков. Україна до цього довго йшла. Але щоб разом з цим цю велику подію не використали для політичної пропаганди наші недобросовісні можновладці. Однак ми вже це бачимо, що це використовується тим же Порошенком, який вивішує бігборди, приписуючи собі всі ці речі.

Але разом з цим головне, щоб це не розколювало країну, а об'єднувало її по релігійному, по мовному, по іншому показнику і т.д. Як тут знайти баланс? Це надскладне питання. Подивимось, час покаже і все розставить на свої місця.

Історія вчить, що коли вірою і релігійними переконаннями людей починають займатися політики, тим більше в корисливих передвиборчих планах, то це іноді приводить до негативних результатів, до розколу суспільства. А найбільш емоційний дратливий розкол — це саме по національному, мовному, релігійному принципу.

І на жаль, влада замість того, щоб об'єднувати людей, які сповідують різні релігії, вони цю емоційну, чутливу тему використовують для своєї політичної пропаганди. Це неправильно. Це не повинно бути в європейській цивілізованій країні, куди ми так прагнемо.