Степан Хмара. У Зеленського є бажання працювати
21.05.2019 13:30

Степан Хмара. У Зеленського є бажання працювати

Не можна порівнювати Зеленського з колишніми президентами, бо всі вони були або чиновниками, або людьми з певним досвідом у політиці.

Наразі не можна говорити про те, що новообраний президент пробує узурпувати владу. Думаю, що він відчуває всю ту складність, яка є, і як працювати з цим парламентом. Разом з тим його перша промова була дуже слабенькою. Але ще зарано критикувати. Буде видно, що це буде за команда, з кого він сформує свою адміністрацію, від цього буде багато залежати, бо вона буде впливати на нього.

Друге — для мене дуже важливо, кого він запропонує на посади генпрокурора, голови СБУ, начальника Генштабу, міністра оборони і закордонних справ. От з цього буде видно,що буде далі, бо ці люди будуть робити відповідну політику.

Будемо дивиться і робити аналіз. Бо люди на виборах були в ейфорії. Але тепер треба прийняти реалтність: Україна в неймовірно складному становищу. Уряд Гройсмана — один з найгірших урядів за всю історію України, якщо брати об'єктивно, а не те, що вони говорять через ЗМІ. Парламент — те ж саме.

Буде надзвичайно важко, і популярність буде падати, і це об'єктивно. Але я бачу, що у Зеленського бажання працювати нормально, а не бути чиїмось агентом. Але все буде залежати від команди, ось тоді будемо робити вже висновки.

Степан Хмара
украинский политический деятель, советский диссидент и политзаключённый, один из основателей Украинской республиканской партии, Герой Украины