Петро Петриченко. Людина живе, зустрічається, спить з кимось чи не спить - не треба заважати
24.06.2019 11:46

Петро Петриченко. Людина живе, зустрічається, спить з кимось чи не спить - не треба заважати

Можливо, чогось не розумію, а можливо, не вбачаю позитиву у ЛГБТ-маршах. Наспрвді розглядаю це дещо в іншому ключі. Коли країна важко розвивається, коли немає економічного розвитку, коли є ще дуже багато таких моментів, які заважають нормально жити людям, коли на сьогодні у нас таке життя, що постійна зміна влади, постійно не понятно, яка ситуація - це все виходить не на розвиток країни, не на розвиток благополуччя держави, не на покращення життя громадян.

І коли спостерігається застій в русі країни невідомо куди, то виймають на поверхню таке, як оце «блакитне» дійство. Це лише щоб відволікти увагу людей від основних моментів, можливо, це можна розглядати як якусь встряску для людей. Розглядав би це питання тільки в такому плані, що це на сьогодні відволікання від основних моментів розвитку країни. Ми бачили вчора, як поліціянти створили коридор, вели їх, а в той же час гине 9-річний хлопчик, то цей резонанс говорить про те, що країна хвора, і нас відволікають цим, щоб якось встряхнути.

Якщо не брати до уваги розвиток країни, негаразди, то кожна люди має право на своє життя, як вона хоче жити. І не дуже придавав би значення цьому. Якщо хлопець хоче бути разом з хлопцем, або дівчина з дівчиною, то це особисті дії кожної людини. Не потрібно це виводити в ранг політики, але хтось на цьому грає. Одні сприймають цей ЛГБТ-марш, інші фекалії збирають. І знов все це створюється не на об'єднання країни, а на те, щоб роз'єднати її.

Раніше нас роз'єднували по мові, роз'єднували схід і захід, а тепер вже люди зрозуміли, що це не може бути роз'єднувальним моментом, і зараз роз'єднують ще по якихось моментах. Це політика хибна і вона зовсім неправильна. Особливо цей процес проходить в канун виборів, і в реальності тут хтось грає на цьому, щоб посилити свої рейтинги, до себе увагу і щоб його обрали до ВР.

Особисто не бачу в цих діях ні позитиву, ні негативу. Це різні моменти життя кожної людини. Людина живе, зустрічається, спить з кимось чи не спить — це особиста її справа. І не треба заважати. Людина повинна жити своїм власним життям. І коли це перетворюють на політику, в такі протистояння, то це тільки шкодить державі.

Петро Петриченко
Голова Громадської палати України, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок