Богдан Бенюк. Навчальний процес в Трускавці нагадує початкову школу: хтось не знає букви, а хтось – табличку множення
06.08.2019 13:20

Богдан Бенюк. Навчальний процес в Трускавці нагадує початкову школу: хтось не знає букви, а хтось – табличку множення

Команда «Зе» тільки-но розпочинає навчальний процес, і він в Трускавці має не завершитися, а він має початися. Гадаю, що якщо вони серйозні люди, а там є багато цікавих людей в їхній команді, то вони будуть займатися цим процесом постійно, тому що це навчання ні місяцями, ні роками не вимірюється. Нас життя навчає весь свій час.

Думаю, що зараз це нагадує початкову школу, де також не треба робити відкритих уроків одразу, тому що хтось знає букви, хтось ні, хтось знає табличку множення, а хтось ні. Тому для того, щоб ці депутати заговорили і щоб була мудрість у цих словах, треба провести левову частину навчань, які б скрасили це все діло. Там різноманітні люди, і є ті, які багато чого не вміють.

Звичайно, цього недостатньо. Коли новобрані депутати прийдуть у Верховну Раду, перед ними постане велика кількість викликів і тих речей, про які вони навіть не здогадувались, які, живучи на світі певну кількість років, вони пропускали повз себе. Тому, звичайно, що це буде процес такий, який недостатній буде перед початком сесії, це певна річ.

Сподіваюся, що Господь допоможе нам, і вони будуть помножувати ті здобутки, бо інакше нас чекає катастрофа.

Разом з тим ми завжди говоримо про те, які б закони першими запропонували депутати. Глибоко сумніваюсь, що сьогодні вони можуть розраховувати на ці закони на завтра, тому що життя таке, що зміни можуть відбуватися дуже швидко. Тому запланували ми з вами, а до того часу, поки сесія відкриється, там будуть зовсім інші пріоритети. Тому мені здається, що найперше треба думати про захист нашої держави і про війну, яка йде. Не забувати про неї і не думати, що вона може закінчитися, і мир запанує в нашій країні.

Ми можемо досягти миру тільки через перемогу. Це повинні знати, в першу чергу, ті, хто стоїть на чолі нашої держави. Ніякі інші капітулянтські речі не можуть й бути. Не треба забувати, що йде війна, тому що у нас вибори відбувалися так, ніби війни немає. У нас життя йде так, ніби війни нема. А насправді ми ж воююча країна, тому мені здається, що ці речі найперші.

Богдан Бенюк
український актор театру і кіно, народний депутат України 7-го скликання, член ВО «Свобода»