Степан Хмара. А хто ви такі, що ви зробили для України, щоб братися за Конституцію?
30.08.2019 14:23

Степан Хмара. А хто ви такі, що ви зробили для України, щоб братися за Конституцію?

Про нових політиків можна сказати лише одне: прийшли люди, у яких немає ніякої програми. Взагалі незрозуміло, що вони хочуть робити в економіці, політиці — зовнішній, внутрішній, гуманітарній – ніхто не знає про їхні плани. І на фоні цього вони беруться за Конституцію. Це блюзнірство.

Новообрані депутати, перш за все, повинні сказати, що ми прийшли шанувати, поважати і виконувати Конституцію, а по ходу, якщо треба буде внести якісь уточнення, невеликі зміни, то це вже зробимо згодом. А вони вже взялися ламати те, що створили люди, які знали, що вони роблять, які думали про державу.

До влади прийшли вискочки, які не знають, що робити, які кричать, що вони лібертарианці. Насправді більшість тієї шпани – голодні хлопчики, головне завдання яких остаточно приватизувати всю промисловість, що залишилася, стратегічні підприємства, які досі були, і прийти до розбазарювання землі, тому що там страшенні гроші. Звичайно, вони про це говорити не будуть. Але ті, хто там у більшості, очевидно, так і думають.

Ми ж не чули, що вони думають робити з промисловістю. Ми ж не чули, щоб хтось з них сказав, що ненормальне становище, коли у нас постійний дефіцит зовнішньої торгівлі, що 70% товарів широкого споживання – імпортується. Коли у нас 70% одягу та взуття завозиться з-за кордону — це ненормально, бо навіть в Африці вже є країни набагато кращі в цьому відношенні.

Коли всього цього нема, а вони хочуть братися за Конституцію, виникає питання: а хто ви такі, а що ви зробили для України, щоб ви говорили про Конституцію? Думаю, що це люди, яких скоро треба буде серйозно зупиняти. Вони кажуть, що вони мають СТІЛЬКИ законів — а покажіть, що в цих законах? Якщо вони хочуть провести зміни до Конституції, то це означає, що вони хочуть знищити її. Так що це дуже небезпечно. Побачимо, з чого вони будуть починати. Нарешті вже сформований Уряд змушений буде сказати, які плани у нової влади, тому що ні президент, ні депутати абсолютно нічого не сказали. Ну, поживемо, побачимо.

Степан Хмара
украинский политический деятель, советский диссидент и политзаключённый, один из основателей Украинской республиканской партии, Герой Украины