Андрій Кокотюха. Монахова і її Український монастир
17.12.2019 16:08

Андрій Кокотюха. Монахова і її Український монастир

Хай людина з прізвищем Монахова йде в монастир, бажано в жіночий. А перед тим, як йти в монастир, хай оштрафує чинного президента України, який говорить російською мовою, навіть на найвищих зустрічах, дає на неї прес-конференції. З цього треба починати.

Спробуйте зараз знайти курси іноземних мов, комп'ютерні курси, різні курси крою та шиття, які б велися українською мовою. Це відбувається тут і тепер, тому говорити про те, що щось буде у майбутньому, що будуть якісь штрафи за це, це все абсолютний популізм.

Такої ситуації не може виникнути, поки президент Зеленський, поки в Україні президент постійно говорить російською мовою, навіть ролики свої записує. Це перше. Друге — це все одно, що припустити ситуацію, коли над кожним поліцейським стоїть інший поліцейський, який дивиться за тим, як перший поліцейський виконує свої функції і штрафує першого поліцейського, якщо щось не так.

Це вкид, незрозуміло для кого, і можна буде далі коментувати тільки тоді, коли буде перший прецедент. Хочу згадати, що в 1998 році російський письменник Юрій Поляков, який потім став радником Путіна по культурі, а до того був одним з лідерів думок під час перебудови, автор повістей “100 дней до приказа”, “ЧП районного масштаба”, нібито антирадянських, то він в 1998 році написав роман “Замыслил я побег”, і в цьому романі є епізод, коли в 1993 році один з персонажів приїхав в Київ, спробував влаштуватися в Академію наук, і його туди не взяли, бо він не знав української мови.

Особисто такого не пам'ятаю, щоб в Україні не брали кудись на роботу тільки за те, що ти не знаєш української мови. У нас і зараз діють гуртки, де все ведеться російською мовою. Тому всі ці заяви є абсолютна дурня.