Олександр Палій. Чекаємо компенсації — за льотчиків, за двох пасажирів і за літак
13.01.2020 14:11

Олександр Палій. Чекаємо компенсації — за льотчиків, за двох пасажирів і за літак

Реакція Зеленського на події в Ірані місцями просто відверто зрадницька, тому що спочатку наше посольство в Ірані почало говорити, що виключає зовнішнє враження літака. Невідомо, з чого вони взяли це, без ніякого розслідування, тобто явно підігрували Ірану і російській пропаганді. Фактично якщо знайти тих людей, хто проштовхував цю пропаганду, ми знайдемо російську агентуру. Більше того, дивно себе поводив і Зеленський, коли він вилітав з Оману, зустрічався там невідомо з ким, з якимось бортом з Росії.

Коли Зеленський летів в Оман, його літак летів через Росію. Це означає, що у нього дуже довірливі відносини з агресором. Якщо це справді так, принаймні, по тих даних, які були в ЗМІ. Тому що якщо літак зупиняється і там заправляється, то це означає, що він не боїться, що йому там щось виллють не те. Це нас дуже має турбувати. Є така стаття в УПК — перехід на бік ворога під час війни, яка передбачає від 5 до 15 років.

Крім того, перед зізнанням Ірану, що це вони збили наш літак, Зеленський випустив таку заяву, що у нього немає даних про те, що літак був збитий, і, мовляв, ми чекаємо, що західні лідери нас переконають у цьому, нададуть підтвердження. Тобто він виступав не стороною, яка сама шукає якісь підтвердження, яка намагається з'ясувати, а стороною слабкою, яка виступала з завідомо проросійських і проіранських позицій. Звичайно, що це трохи, м'яко кажучи, дивно виглядало. Потім була заява голови СБУ, який сказав, що комплекс “Тор” не міг збити наш літак, що є великі сумніви в технічних параметрах, а виявилось, що саме цим комплексом було збито. Тобто і в СБУ, в кращому разі, виявили не кваліфікацію, а в більшому разі, знов-таки, зраду.

Це все свідчить про те, що наш державний апарат настільки розбалансований з приходом Зеленського до влади, що він стає просто непрацездатним. В критичний момент він тільки здатний ловити максимум зовнішні сигнали, тобто з відкритим ротом сприймати зовнішні сигнали — і більше ні на що не здатний. Для мене це очікуваний результат обрання Зеленського, але це все виглядає надзвичайно жалюгідно, тому що у нас попередні шість років були дуже сильні потрясіння, а зараз ці потрясіння на порядок менше, ніж були раніше три-чотири-п'ять років тому. І Зеленський не може впоратися навіть з тим, що є.

Якщо Іран все визнав, то розслідування треба завершити оперативно, щоб все стало зрозуміло, і пора вже починати говорити про компенсацію — за льотчиків, за двох пасажирів і за літак.