Степан Хмара. Починаю сумніватися, чи хочуть українці державу
10.02.2020 08:01

Степан Хмара. Починаю сумніватися, чи хочуть українці державу

Законопроект В`ятровича про заборону музики та серіалів у маршрутках можна назвати приблизно так: на кожний пук не треба закон. Потрібно просто елементарно користуватися законами, які є, і не забувати, що є моральний закон про співжиття в суспільстві і повага суспільства до своїх громадян. Це очевидні речі. Звичайно, що треба карати таких от водіїв маршрутки, але ж не це головне.

А головне те, що те бидло, яке їхало в маршрутці, спокійно спостерігало за цим бандитизмом і хамством водія. Ось та худоба, яка їхала, не заступилася за цих дівчат. Це наші найкращі дівчата, наші найкращі громадянки. От що мене турбує. На всілякі дурниці приймати закон — це просто смішно виглядає, що на кожний пук треба закон. Куди ми докотимося взагалі? Треба не забувати, що є елементарні загальнолюдські принципи моралі. А моральні закони вищі за юридичні. Ми забуваємо про те, що є мораль, тому так поводяться наші політики, депутати, президенти і чиновники.

А зараз ситуація взагалі патова: у нас нема президента, у нас є випадкова людина, яка опинилася в кріслі президента, і це дуже небезпечно, бо ми можемо втратити державу. І якщо цей мерзотник, нагадаю, скільки було крику, скільки було досліджень, скільки вчених, скільки закордонних доброзичливців говорили, що не можна в даному випадку впроваджувати ринок землі... І він приїжджає у ВР взагалі і тисне на свою фракцію, що треба обов'язково прийняти. Ця мала істота, бо не можна назвати його президентом, розвинута чи перерозвинута, є ворожою до України, до її народу, до її інтересів.

Тому у мене до Зеленського питань нема. У мене є питання до українського народу: чи вони хочуть мати державу, чи ні? Якщо вони хочуть мати державу, то вони не мають права спостерігати, як от ця потвора зі своєю бандою крок за кроком руйнує Україну. Починаю сумніватися, чи українці хочуть державу, чи не хочуть. Поки що їх бездіяльність засвідчує, що не дуже вони хочуть державу, не дуже про неї піклуються, тому таке відношення до громадян. А законом це не врегулюється.

Степан Хмара
украинский политический деятель, советский диссидент и политзаключённый, один из основателей Украинской республиканской партии, Герой Украины