Геннадій Москаль. Нема грошей – нема виборів
05.10.2020 11:35

Геннадій Москаль. Нема грошей – нема виборів

В мережі зараз дуже багато вже навіть не чуток, а таких розмов про перенос виборів на весну 2021 року. Низькі рейтинги «Слуги народу» падають, фактор «ковіду» - все це начебто причини до переносу виборів.

Та навряд чи «Слуги народу» вже зовсім дурні, щоб відміняти або переносити вибори. Справа в тому, що якщо вони перенесуть на весну, то їх рейтинг розтане, як сніг навесні. Тобто зараз вони ще можуть щось трошки взяти, а от потім – ні. Кожен день граєпроти них. Але за відсутністю в них великого розуму, що завгодно можна від них очікувати.

Якщо говорити про їх шанси на місцевих, то їм на п’яти наступає їх клон – «За Майбутнє». В них навіть зелений колір присутній у передвиборчій рекламі, навіть фарбу не змінили. Також шанси ЗЕ-команди можна оцінити й окремо по кожному селу, селищу, району та області. Це будуть справжнірейтинги, а не те, що там пишуть проплачені ними соціологічні служби і що може радувати серце пана Зеленського. Та й у Києві шанси в них дуже малі. До 10% - це при всіх розкладах, не більше.

Їх кандидат на мери Ірина Верещук – хто її серйозно сприймає? Ну може Єрмак та Зеленський, а інші ні.

Щодо чуток про закінчення коштів на передвиборчі перегони, все це може бути правдою. Та й «Слуги народу» ніколи задармаз партійної солідарності та патріотизму не працювали. У них працюють тільки за гроші. І в парламенті за гроші. Їм доплачують за все. Це закономірні явища. Нема грошей – нема виборів.

Ну, а коронавірус навряд чи зможе зірвати вибори. Це як закрити супермаркет. Адже там більше можна заразитися, тому що люди ходять за продуктами, створюють скупчення накасах. На виборах треба просто правильно розставити членів ОВК: відстані по 2 метри одне від одного. Кожен заходить в кабінку індивідуально. На вході міряють температуру. Та й ще які є проблеми? А от електронні вибори нам не світять. Ми не готові до цього абсолютно. В деяких селищан на Закарпатті навіть інтернету немає. Це ж у них «країна в смартфоні», в уявах Гончарука, а так ще далеко до смартфона і до інтернетизації.

Час грає проти партії «Слуга народу». З кожним днем все меншає кількість їх прихильників.