Валентин Бушанський. Мегазадача Зеленського та його п’ять питань
26.10.2020 16:06

Валентин Бушанський. Мегазадача Зеленського та його п’ять питань

Вибори закінчено, вже бачимо перші результати. Вони розгромні. «Слуги народу» майже не мають перші місця, їх команда програла вибори. Таке стрімке падіння рейтингу та довіри має один аспект.

В партії влади — криза. Зеленський не може навіть провести опитування, яке сам й анонсував. Абсолютно провальна економічна і соціальна політика, не кажучи вже про зовнішню. Таким чином, це негативні фактори, які впливають на те, що люди не знаходять сенсу голосувати за «слуг народу». Ще у Володимира Зеленського є специфічний напрямок діяльності: він пропонує постійно вдивлятися в очі Путіна, примусити українських солдат давати себе убивати на лінії фронту, він проповідує «какая разница». Для нього немає різниці між героями, які полягли за Україну, і тими, хто бився за радянський тоталітарний режим. Люди теж починають думати: «какая разница» — і починають звертати свої погляди на тих людей, які висловлюють аналогічні погляди, але ще більш цинічно і жорстко. Ось в чому причина провального голосування на місцях.

Окрім того, треба розуміти, що до Володимира Зеленського перейшло дуже багато виборців, які свого часу голосували за Януковича. Ці люди живуть з поглядами на північний схід, вони нудьгують за радянською владою і міцною кремлівською рукою. Ці люди подумали в певний момент, що щось змінилося в політиці, які можуть вести країну набагато кращим шляхом. Але через певний момент вони зрозуміли, що Зеленський їх просто кинув і відвернувся від них або через неспроможність, або навіть через небажання служити цим людям. Тому його ж виборці зараз голосують за проросійську політичну партію.

Після цих виборів зовсім не буде перезавантаження чи висновків. Висновки треба було зробити давно, ще після маніфестацій, які йшли Києвом, після кожного економічного провалля. Зеленський висновки не робить, він просто змінює одних абсолютно недолугих політиків і чиновників на інших абсолютно недолугих чиновників. Але так управління державою не здійснюється. Висновки треба було зробити тоді, коли з'явились перші публікації про те, що такі люди, як Єрмак, із оточення Зеленського, працюють на Російську Федерацію.

А Володимир Зеленський їх не зробив. Тобто він не спроможний на будь-які висновки. Він спроможний тільки ховатися, прикидатися шлангом і косити під дурника, бо те, з якою помпою була накручена ідея «5 питань від Володимира Зеленського», і те, з якою жалюгідністю це було реалізовано, свідчить, що треба не тільки робити висновки, це свідчить про те, що так абсолютно нічого не робиться.

У Зеленського мегазадача — досидіти якимось дивом до кінця президентського терміну, вдаючись, що його насправді не існує. Але хай не думає, що український народ обирав собі президентом пустоту, тому до Володимира Зеленського є не п'ять питань, а набагато більше, і йому на ці питання доведеться відповідати.