Павло Розенко. Черговий локДАУН
11.01.2021 13:07

Павло Розенко. Черговий локДАУН

Сьогоднішній локдаун – це проблема нинішньої влади, яка не живе життям простого українця, її цікавлять власні рейтинги. Тому можновладці оцінюють будь-яку ситуацію з точки зору, як те або інше рішення вплине на рейтинг Володимира Зеленського і групи, яка називає себе “слугами народу”, хоча вони вже давно стали господарями цього народу і класно себе у цій парадигмі відчувають.

Тому не здивує, якщо нинішня влада в період локдауну скаже, що ось, бачите, які цифри у нас класні по захворюванню і смертності, ми за крок до подолання коронавірусу, ми скасовуємо введення локдауну. Хоча для всіх зрозуміло, особливо для тих, хто займається реальною економікою і бізнесом, що ця ситуація буде абсурдна, адже люди вже підготувалися до нової хвилі локдауну. Люди або вже роз'їхалися, або роз'їжджаються, тобто всі вже у локдауні. І будь-яка дія влади по скасуванню буде ситуацією абсурду, коли людей будуть відкликати з відпусток і намагатися запустити виробництво. Це буде катастрофічна ситуація для бізнесу.

З іншого боку, ми чудово розуміємо, що ці цифри, які оприлюднює нинішня влада щодо кількості захворілих, госпіталізованих і померлих – відверта брехня. І це дуже легко доводиться і фахівцями, і спеціалістами. І ті люди, які безпосередньо зіштовхуються з необхідністю госпіталізації, чудово розуміють, що сьогодні госпіталізувати людину неможливо, бо все зайнято, що немає ліжок з киснем. Так само можна сказати, що кожна людина розуміє, що державного безкоштовного тестування сьогодні – немає. Протестуватися за рахунок держави через сімейного лікаря займає від дзвінка до отримання аналізу два тижні. І люди вимушені звертатися в комерційні клініки для того, щоб проводити швидкі тести. Тобто держава не забезпечила сьогодні людей відповідною можливістю.

Те ж саме можна сказати і про щеплення людей. Коли сьогодні ВОЗ говорить, що понад 40 країн вже почали вакцинування різними вакцинами, то Україна сьогодні навіть приблизно не розуміє, коли вакцина дійде до нас. Адже влада і особливо Зеленський повністю профукали, програли історію з заключенням контрактів з безпосередніми виробниками вакцин. І замість того, щоб займатися заключенням контрактів в липні-серпні, як це почали всі країни, вони займалися виборчою кампанією, їздили областями і закатували гроші в асфальт з використанням корупційних схем, а сьогодні ми маємо, що Україна і українці позбавлені можливості захистити себе.

Вже у мережі сміються й з приводу заборони-дозволу продажу деяких товарів під час локдауну. То вони забороняють побутові товари, то називають це фейком, і це ще раз доводить абсолютну бездарність і нездатність влади організувати нормально процес як комунікації з суспільством, так і взагалі ефективної боротьби з коронавірусом. Ми же бачимо 11 місяців повної нездатності влади нічого зробити для українців, ні забезпечити тестами, киснем, медикаментами, вакцинуванням, з одного боку, так, з іншого боку, нездатністю навіть пояснити бізнесу, українцям, чим можна займатися під час локдауну, що купити, а що продати. І взагалі таке враження, що умови під час карантину з 8 по 24 січня просто прописуються під окремі торговельні мережі, які лобіюють через уряд, через нинішню владу – дозвіл працювати собі, забороняючи працювати іншим видам бізнесу.