Валентин Бушанський. Провокатори-професіонали Офісу Зеленського
23.03.2021 15:20

Валентин Бушанський. Провокатори-професіонали Офісу Зеленського

Багатостраждальний Офіс Президента. «Слуга народу» через погроми біля ОП ініціює позачергове засідання – потрібно дати оцінку подіям на Банковій. Вже багато хто висловився та висунув свої теорії. Хтось засуджує такі дії, хтось підтримує. Все як завжди: суспільство розділене. Що ж, проводити позачергове засідання ВР, щоб розібрати ситуацію, яка сталася під ОП і довкола справи Стерненка, а також інших резонансних кримінальних справ, які полягають в обвинуваченнях ні в чому невинних людей – це надзвичайно важливо і надзвичайно цікаво.

Повернімося до справи Стерненка. Він звинувачується у тому, чого не робив, тому що фізично це зробити не міг. Ми бачимо абсолютну деградацію правової системи, яка знаходить втіху у заявах з Євросоюзу – від наших партнерів ми бачимо абсолютно приголомшливу реакцію з приводу цієї справи. Коли ЄС почав озвучувати коментарі, то це вже дуже поганий дзвінок, бо європейські органи не висловлюються просто так з приводу судових процесів. На сьогоднішній день справа Стерненка показує всю катастрофу та провал, який існує в правоохоронній системі України.

Виникає логічне питання: а при чому тут Офіс Президента? Отримуємо відповідь: там окопався Олег Татаров, який безпосередньо бере участь у цій справі. Він організовує захист тих людей, які нібито зазнали шкоди від активіста, а також займається цькуванням Сергія. Взагалі Татаров — це саме та особистість, на яку чітко вказували Володимиру Зеленському у Великобританії, коли говорили, що ця людина переслідувала автомайдановців і організовувала погроми маніфестантів. А от Володимир Зеленський сказав, що Татаров великий професіонал, і тому він йому потрібен.

Також ми в ОП бачимо й інших «професіоналів». Зокрема такий собі пан Демченко, який брав участь у розробці Харківських угод, які сьогодні аналізують як початок російських спецоперацій, направлених на порушення суверенітету і територіальної цілісності України. Грубо кажучи, початок війни. Але люди, які приклали до цього руку, працюють успішно на Банковій. Також там працює видатний інтелектуал — пан Андрій Єрмак, про якого в Сенаті США чітко говорили, що він є агентом впливу Російської Федерації, бо він висловлює судження, які відповідають російський пропаганді. Що він робить в Офісі Зеленського? Що в Офісі Зеленського робить пан Портнов, який туди ходить, як до себе на роботу, і відповідним чином маніпулює судовою системою України, впливаючи на неї?

Аналізуючи такі особистості і не звертаючи увагу на суспільство, вони прийшли до Стерненка, який ні в чому не винний. І розмальований паркан – це ще не найгірше. Говорять про вандалізм і провокації — в нашій країні не працює судова система, у нас не можна отримати правду в суді, не працюють механізми зворотного відгуку з боку влади. Коли Володимиру Зеленському говорять, що він оточений провокаторами, він відповідає, що це професіонали. Ми перебуваємо в ситуації серйозної політичної кризи. Якщо президент не зробить висновків, не спробує знайти винних, які начебто псують йому життя, а спробує зрозуміти суть ситуації і куди котиться ця країна, ми не вийдемо з цієї кризової ситуації.