Володимир Зеленський
08.06.2021 10:24

Екс-міністр пояснив, чому програма Зеленського по озелененню не спрацює

Мільярд висаджених за декілька років дерев в даному випадку треба подвоїти або потроїти, або уп'ятерити і робити це регулярною роботою. Про це в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту інтернет-видання Новини України — From-UA розповів колишній міністр аграрної політики України Ігор Швайка.

Коментуючи анонсоване Зеленським запровадження програми з відновлення лісів, наш співрозмовник зауважив наступне: «Скоріш за все, 1 млрд дерев, які Володимир Зеленський оголосив висадити в Україні, це мало, треба посадити 3 млрд дерев. І питання не в тому, що у нас дерева вирубуються. Дерева — це є якраз та сировина, яка має віджити свій земний шлях і піти або на паливо, або на добрива, або ділова деревина, або і ще щось. Найбільша проблема в широкому розумінні в тому, що недостатньо дерев висаджується, а ті, які висаджуються, недостатньо доглядаються».

На думку колишнього міністра аграрної політики України, мільярд дерев в даному випадку це мало.

«Його треба подвоїти або потроїти, або уп'ятерити і робити це регулярною роботою. Можу сказати по собі, я приблизно за 1 рік свого життя, за останні 5 років, я один висаджую порядку 100-150 дерев різних порід, фруктових, декоративних і т.д. Помножте хоча б 10-20 млн активних людей на 100 дерев, то й отримаємо хорошу цифру», - резюмував наш співрозмовник колишній міністр аграрної політики України Ігор Швайка.

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський дав українцям ще одну важливу обіцянку.