Бойовики «ДНР» взяли у заручники абітурієнтів з окупованих територій
11.06.2021 15:33

Бойовики «ДНР» взяли у заручники абітурієнтів з окупованих територій

Так звана ДНР ввела додаткові правила для виїзду на підконтрольну Україні територію. Тепер діти старше 14 років, у яких немає паспорта України, РФ чи паспорта “ДНР” не можуть виїхати з окупації. Раніше, дітям дозволяли виїжджати за свідоцтвом про народження.

Таким чином, Росія ще більш ускладнює вступ абітурієнтів в українські виші. І примушує дітей отримувати паспорти РФ та ДНР.

Нині ситуація наступна на Донбасі.

На Донбасі діє 7 кпвв через лінію розмежування. Україна забезпечує пропуск громадян на всіх без виключення кпвв. А от бойовики пропускають людей тільки на двох кпвв. Мовляв, щоб не розповсюджувався коронавірус. Один в Луганській області у Станиці Луганській з боку т.з. ЛНР (пішохідний). І один у Донецькій області у Новотроїцькому з боку т.з. ДНР(пішохідний/авто).

При цьому є купа додаткових обмежень. Наприклад, на Новотроїцькому окупанти пропускають людей лише двічі на тиждень - у понеділок та п‘ятницю. Але не всіх охочих пропускають. Пропускають по окремим спискам, які самі окупанти і формують через звернення громадян. «Пропуск» виписують на конкретний день. Не встиг - знов подавай заяву. В Станиці Луганській же, наприклад, є таке правило - виїзд/заїзд одним днем. Або наступного разу через 30 днів. Правда, таке правило теж «плаваюче» - можуть пропустити раніше.

Отже, Росія робить все, щоб ускладнити й унеможливити виїзд українських громадян з окупованої території.

Освітяни очікують, що з Донецька, Луганська та Криму приїдуть близько 2200 абітурієнтів.

За даними прикордонної служби, під час цієї вступної кампанії на кпвв Новотроїцьке не проїхав жоден абітурієнт. Тобто, з т.з. ДНР нікого не випустили ще.

Дітки в клітці.