Ірина Фаріон
14.06.2021 15:48

Ірина Фаріон. Про божевільні фантазії Зеленського

Дії міністра освіти України Сергія Шкарлета спрямовані на знищення освіти. Про це колишній народний депутат Ірина Фаріон розповіла в коментарі Інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи заяву Шкарлета про те, що вчителі та викладачі будуть отримувати по 4 тис. доларів, Фаіон зазначила, що це фантазії влади, які висміюються політиками та суспільством.

«Фантазії Шкарлета і Зеленського зі сфери божевілля. Ідея так званого університету майбутнього належіть тим ліберастам аля Гриневич. Я пам'ятаю, як ми цю ідею, коли були депутатами ВР, висміювали в жорсткий спосіб, тому що ті нещасні, не здатні нічого путнього зробити і з теперішньою освітою, а замахуються на майбутнє. Словом, якщо ти хочеш себе висміяти, то розповідай багато про майбутнє, а якщо ти хочеш реально показати результат, то вкладай кошти у теперішнє», - наголосила вона.

Політик також пояснила, від чого насправді залежать зарплати вчителів та викладачів.

«Те, що цей так званий університет майбутнього буде при президентові, власне і свідчить, що це буде чергова мильна бульбашка. Це перше. Друге: якщо цей університет майбутнього матиме особливе фінансування, то що ж це за такий кастовий поділ українського суспільства? Від чого ж тоді залежить зарплата викладачів? Від того, що вони належать президентові, чи від того, що вони просто якісно виконують свою роботу? І нарешті третє: мінімальна зарплата. Ми так багато говоримо про вчителів, що абсолютно забули про вищу освіту. Я навіть знаю чому — тому що основне завдання команди Гриневич і влади Шкарлета (для мене це тотожні поняття) полягає у тому, щоб знищити вищу освіту», - переконана співрозмовниця.

Вона розповіла, як саме знищується освіта в Україні і пояснила, чому очільника МОН необхідно відправити у відставку.

«Знищення вищої освіти почалося двома паралелями. Одна паралель — це вимивання ідеї національних сенсів, національної ідеї, а саме української мови, української історії і всіх інших україноцентричних дисциплін, і повна нейтралізація української мови у вищій школі та переведення її на рейки космополітичної англійської мови — це один спосіб вбивства вищої школи. І другий — даруйте, зарплату інакше як волонтерством назвати не можна. Коли професор отримує 12 тисяч, то це означає, що він волонтерить на роботі, а не отримує насправді адекватну зарплату. А за такі ідеї, які з'явились у Шкарлета щодо університету майбутнього як вибіркового навчального закладу, його треба посилати у відставку. Тільки хто б посилав у відставку, коли наша влада є результатом суспільної свідомості маси, яка таких дегенератів і приводить на посаду», - резюмувала Фаріон.