Кіра Рудик про Україну та НАТО
16.06.2021 11:20

Кіра Рудик. Ми очікуємо, що Байден буде відстоювати суверенність України

Кіра Рудик очікує, що після зустрічі Байдена та Путіна буде піднято питання щодо додаткових санкцій по «Північному потоку-2».

Про це очільниця партії «Голос» розповів інтернет-виданню Новини України — From-UA.

Відповідаючи на питання, чого варто очікувати від зустрічі між президентом США та РФ, Рудик зазначила, що підняття питання по «Північному потоку-2» та повернення Криму.

«Ми очікуємо позитивні зрушення від зустрічі Путіна з Байденом тому, що вважаємо США своїм стратегічним партнером і впевнені, що Байден буде відстоювати суверенність України. Звичайно, ми очікуємо, що буде питання і по “Північному потоку-2”, і додаткових санкцій щодо Росії, і планів, яким чином завершити війну на українських умовах і повернути Україні Крим. Ми розуміємо, що ця зустріч буде надзвичайно складною політичною подією, яка повпливає і на Україну, і на інші країни», - сказала вона.

Також політик розповіла про кроки, які Україні необхідно зробити для наближення вступу до НАТО.

«Що ми можемо робити зараз, крім того, щоб коментувати свої очікування? Звичайно, робити свою домашню роботу, робити ті кроки, які б стали аргументами для США і для наших партнерів в НАТО для того, щоб Україна рухалася в сторону НАТО, ЄС, в сторону активної міжнародної співпраці. Всі реформи давно відомі, але чомусь вже на другому році роботи президента Зеленського вони не виконуються. Перше — це судова реформа, друге — це боротьба з корупцією, третє — це інші реформи, які стосуються і економічного зростання, і багато іншого», - переконана співроззмовниця.