Віталій Бала
17.06.2021 10:13

Віталій Бала. Який результат для Києва принесла зустріч Путіна з Байденом

«Путін продемонстрував, що він є ворог Української держави цим пасажем»

Політтехнолог Віталій Бала прокомментував виданню Новини України — From-UA, який результат, на його думку, матиме зустріч Путіна та Байдена. 

Я думаю, що всі сподівання на цю зустріч, на яку чомусь так сильно покладали надії і багато говорили в Україні, так чи інакше ставлять нашу країну дуже залежною не тільки від, умовно кажучи, США, але і від Росії, що ми відкрито демонструємо. На мою думку, це є не зовсім правильно.

І якби то не було, насправді США вирішили свої справи в цій ситуації. Україна, безумовно, була одною з тем, про яку вони говорили. Більше, насправді, вона цікавила росіян з точки зору того, щоб продавити ті наративи і завдання, які перед собою ставили: особливий статус, щоб Мінські домовленості виконувалися з боку України в тому сенсі, як це вважає Росія.

Ну і цей достатньо емоційний пасаж Путіна стосовно «кривавого перевороту» і того, що нібито Янукович на це погодився, говорить про те, що Путін не сприймає ту ситуацію, яка зараз є в країні. Тобто фактично, з моєї точки зору, він продемонстрував, що він є ворог Української держави цим пасажем. І нам треба це розуміти і будувати успішну країну, тобто все зробити для того, щоб Україна була настільки економічно сильною, яка дасть змогу будувати ЗСУ, високотехнологічну, високоточну зброю. Я маю на увазі, в першу чергу, нам ракети треба будувати, які можуть долетіти до Москви, і щоб вони це знали. І тоді ми не будемо так сильно обговорювати і переживати, коли Путін буде з кимось зустрічатись.