Зеленський та Байден
17.06.2021 14:47

Давид Арахамія. США ще раз наголосили, що Україна — важливий стратегічний партнер

Ми задоволені діалогом Зеленського з Байденом, тому що фактично ніхто наші позиції дипломатичні не порушив. Більш того, ще раз наголосили, що Україна — важливий стратегічний партнер для США і вони визнають і будуть наполягати на визнанні територіальної цілісності нашої країни. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів керівник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Наш співрозмовник зауважує, що вже йде повна підготовка до зустрічі Зеленського з Байденом. Створено робочу групу.

«До неї входять представники ОП, кілька силовиків, я входжу, і дипломатичні представники. Точної дати зустрічі на даний момент немає. Орієнтовно-кінець липня. У нас є прогноз на наші програми, які ми повинні відпрацювати», - додає парламентарій.

Щодо зустрічі Путіна з Байденом, то, за словами нашого співрозмовника, вона була очікувана.

«Ми розуміли, яка буде адженда. Ми розуміли, що не буде ніякого потепління відносин. Фактично Байден ще раз підтвердив, що непорушна територіальна цілісність дуже важлива для США і що вони будуть її відстоювати всіма шляхами. Для нас сюрпризів не було», - наголосив політик.

Що ж стосується Мінських угод, про які згадали і Путін, і Байден, то Давид Арахамія звертає увагу на те, що зараз це єдиний легалізований шлях.

«Але ми маємо свою позицію, і скоріш за все, що вона буде доведена до пана Байдена. Станом на зараз немає узгодження позицій у цій корекції Мінських угод в якийсь формат», - резюмував наш співрозмовник керівник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Раніше ми повідомляли, що заявив Джо Байден після зустрічі с Володимром Путіним.