Кулеба та Єрмак
04.08.2021 12:07

Володимир Цибулько. Україна намагається відстрочити візит Зеленського до США

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та голова Офісу президента Андрій Єрмак прилетіли до Вашингтона. Вони будуть готувати заплановану на 30 серпня зустріч президентів Володимира Зеленського і Джо Байдена. В ексклюзивному коментарі From-UA.com політолог Володимир Цибулько заявив, що українська сторона буде намагатися "підвісити візит", тому що у Вашингтоні з'явилась певна тріщина в стосунках між конгресом і президентом.

- Навіть якщо Єрмак захоче нашкодити Україні, то США не дадуть йому цього зробити. В принципі, всі рамки візиту і теми, які мають бути обговорені, заявлені американською стороною, і тут важлива не присутність Єрмака у Вашингтоні, а здатність України виконати домашнє завдання, щоб не виглядати недоговороздатними у Вашингтоні.

Судячи із тої лінії поведінки, яку зайняли Єрмак і Зеленський, вони пробують, щоб підвісити візит, тому що у Вашингтоні з'явилась певна тріщина в стосунках між конгресом і президентом. Конгресмени нарікають, що вони не матимуть змоги зустрітися з Зеленським, а український фокус дуже впливовий у конгресі. І час візиту, визначений Білим домом таким чином, що цю зустріч з конгресменами буде важко організувати, оскільки є масові відпустки. Тому я не виключаю, що цей візит може бути ще обумовлений ідеєю Києва перенести його на більш пізній час, щоб мати змогу провести консультації в конгресі.