Сергій Томіленко
10.08.2021 12:46

Сергій Томіленко. Головне - олімпійська медаль, яку принесла спортсменка Україні

Українська легкоатлетка Ярослава Магучих посіла третє місце в стрибках у висоту на Олімпійських іграх в Токіо. Після перемоги вона зробила кілька спільних знімків зі спортсменкою из РФ. Після цього вона піддалася критиці в соціальних мережах.

В ексклюзивному коментарі From-UA.com голова НСЖУ Сергій Томіленко зазначив, що дискусії, яка шириться мережею, бракує, перш за все, коректності.

- Це складне питання, адже всі сторони, які висловлюють свої думки, вони мають свою аргументацію. Чого точно бракує в цій дискусії, це коректність обговорення. Ми бачимо, особливо цей простір соцмереж, який заохочує ворожнечу. І саме ті, хто демонструють велику нетерпимість до інших поглядів, до вчинків, ще до чогось, ось вони збираються в такі фан-клуби, і далі вже йде така нестримна лайка, цькування тощо. 

Тому у цій дискусії бракує коректності, і, відповідно, все це перетворюється не стільки у той вчинок, як його трактування і обговорення, воно несе більше можливої шкоди, ніж наслідків як таких. Взагалі тут реально олімпійська перемога або олімпійська медаль, яку важкою спортивною роботою, відданістю Україні принесла спортсменка — ось це головне. А надавати певним вчинкам екстраваги і чіпляти ярлики — це власне велика частина тих, хто це робить, відзеркалюючи модель поведінки країни-агресора.