Украина
20.08.2021 13:54

Михайло Волинець. Зараз Україна інтегрована в світовий простір, в ООН

Напередодні Дня незалежності України From-UA.com вирішив запитати у відомих особистостей з приводу того, чого вдалося досягти нашій країні за 30 років.

Голова Незалежної профспілки гірників України, колишній народний депутат Михайло Волинець:

- По-перше, це демократичні досягнення. Вильні вибори, незалежність профспілок. Я, наприклад, являюсь віце-президентом Міжнародної конфедерації профспілок. Наталка Левицька, яка являється заступником конфедерації профспілок, стала вже вдруге віце-президентом європейського об'єднання профспілок. Раніше у тоталітарному суспільстві це було неможливо, СРСР плодив паралельно світовим організаціям свої організації. Наприклад, у Празі, Парижі СРСР фінансував певні угрупування з власними ідеологічними завданнями.

Зараз Україна інтегрована в світовий простір, в ООН, міжнародну організацію праці. Ми на відміну від радянських часів входимо до складу Міжнародної конфедерації профспілок.

Що нам не вдалося зробити — це подолати корупційні явища, які є у всіх галузях. Відбудувати соціальний діалог у трикутнику органів влади, роботодавців і профспілок. Не вдалося здійснити судову реформу. На жаль, не побороли бідність.