Сергій Томіленко
20.08.2021 14:05

Сергій Томіленко. Влада - не лотерея

Україна відбулася як окрема самостійна країна, і у свідомості українців відбувається ідентифікація себе не як людьми, які живуть у СРСР, які цікавляться новинами інших країн, а тим, що відбувається в в нашій державі. Про це в ексклюзивному коментарі From-UA.com повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

- Один з найпотужніших наразі атрибутів — це боєздатна армія і те, що захисники України викликають повагу. Більшість з них, хто захищає Україну, цінує спокій громадян. Раніше мова йшла про формальні атрибути.

Результат на 30-річчя певною мірою і тривожний, бо є військовий конфлікт, і , відповідно, він вже затьмарює світле майбутнє, якого б хотілось. І тривожний на фоні загалом того, що відбувається у світі, що успішні країни намагаються максимально концентруватися на собі.

Відповідно, малі країни, економічно не потужні, вони можуть ставати заручниками великої зовнішньої агресії. Якщо моделювати, чого ми хочемо, то ми, звичайно, хочемо успішної демократичної країни, де влада є відповідальною перед громадянами, щоб розуміти, що влада — це не лотерея, не те, що можна використовувати на власний розсуд і на себе. Українці хочуть жити в успішній країні, де поважаються їхні права. Коли буде це побудовано, то й авторитет України за кордоном буде, і громадяни не будуть шукати роботу за кордоном.