Віталій Бала
25.08.2021 15:00

Віталій Бала. В Росії продовжують називати князя Володимира своїм

Останнім часом дуже часто почали в Росії, і в першу чергу Путін, говорити про те, що нібито Росія спадкоємиця Київської Русі. Про це в ексклюзивному коментарі Fom-UA.com повідомив політолог Віталій Бала.

- Ми можемо по-різному спробувати пояснити (запровадження нового свята в Україні - Дня державності), але в любому випадку я думаю, що це правильне рішення. Дійсно останнім часом дуже часто почали в Росії, і в першу чергу Путін, говорити про один народ, про те, що нібито Росія спадкоємиця Київської Русі, вони називають князя Володимира своїм.

Тому з точки зору, щоб ці спекуляції так чи інакше припинити, хоча вони все одно не припиняться, але крапку треба було б поставити намаганням говорити про те, що ніби Україна має в тій чи інший формі бути з Росією. Я думаю, коли ми будемо святкувати свято державності, коли з часом діти з дитинства будуть знати про це свято, то в них вже не буде виникати навіть думок про якусь одну державу. З цієї точки зору це зроблено, на мою думку, дуже правильно. Це треба було зробити ще раніше.