Володимир Чемерис
30.08.2021 13:11

Володимир Чемерис. Як міністр Малюська рятується від звільнення

Міністр юстиції України Денис Малюська взяв на роботу жінку з довічним позбавленням волі. Правозахисник Володимир Чемерис назвав це піаром з боку голови міністерства.

- Мені не зовсім зрозуміло правове підґрунтя цього взяття на роботу. Питання у тому, де робоче місце. Тобто люди ж не мають право покидати місце знаходження, вони ж повинні там й знаходитись. В таких установах, де тримаються ув'язнені, є відповідні робочі місця, вони щось шиють, клеять, але вони не виходять за межі установи. Тому я не розумію, як це може бути.

На віддаленній роботі, так би мовити, вони працюють, але для цього потрібен інтернет, а інтернет заборонений. Зараз незрозуміло, що вони виконують. Тим більше дивно, якщо вони виконують якусь роботу у Мінюсті. Це правова установа. Люди, які порушили закони і права, наскільки вони можуть бути кваліфіковані для такої роботи, незрозуміло.

Ув'язнені повинні працювати за відповідну зарплатню, виконувати ту роботу, до якої можна долучитися, знаходячись в установах ув'язнення. Тут я просто не розумію, яку вони роботу виконують і як. Здається, це просто піар самого міністра, який колись сказав такі речі. І зараз у Малюськи, здається, не зовсім гарні часи — він стоїть у черзі на звільнення з Кабміну. Можливо, це просто таким піаром він вирішив продовжити свій термін перебування на міністерському посту