Кабинет Разумкова
17.09.2021 13:58

Володимир Воля. Хто може зайняти місце Разумкова

В Офісі президента серйозно задумалися про те, як відправити голову ВРУ Дмитра Разумкова у відставку. From-UA.com вирішив дізнатися у політолога Володимира Волі, хто на його думку може зайняти його місце.

- Реально говорити про можливість відставки можна буде тільки у тому випадку, якщо таку ідею озвучать представники фракції “СН”. З точки зору політичної доцільності я не виключаю, що такий сценарій може розглядатися в ОП. Але поки що Разумков не перейшов критичні лінії в питаннях нарощування свого рейтингу як окремої політичної фігури, незалежної і відмінної від президента і його фракції. Тому поки що говорити про це рано, але на перспективу це може цілком стати реальним.

Йому на заміну скоріш за все запропонують Стефанчука, а може, ще когось більш успішного знайдуть з точки зору іміджу представника фракції “СН”. До речі, та ж сама Верещук цілком може бути. Так, у неї є певні зауваження, але вона лояльний до ОП представник фракції. Я не думаю, що Стефанчук дуже підходить для цієї роботи, а так, коли призначать жінку керівником ВР, то зроблять ще такий крок, що у нас гендерна рівність прогресує — вперше в історії України спікером є жінка.

Можливо, Мар'яна Безугла, вона теж непогано себе позиціонує, але мені здається, що у Верещук більше шансів. Безугла гарний депутат, вона дуже відповідальна, у неї є свої плюси, так що у неї теж є шанси. Вона медик за першою своєї професією, вона приймає всіх, вона працює чисто технологічно, у неї немає такого, щоб щось відкинути. Вона працює з усім без особливої вибірковості. Верещук більш медійно розкручена, і з цієї точки зору більш перспективна на посаду спікера.