мигранты на границе Беларуси и Польши
09.11.2021 10:43

Володимир Сонюк. Росія зі зброєю напала на Європу

Коли у 2014 році політики в Євросоюзі, у тому числі дехто в Польщі, навперебій кричали, що ми не будемо захищати Україну від збройного нападу Росії (а в Німеччині деякі путінські «гауляйтери» вимагали ще й будь-які поставки зброї в Україну заборонити - щоб українці захищатися не могли), явно ніхто з них і гадки не мав, що буквально через сім років Євросоюз сам стане жертвою збройної агресії Москви.  

І от – будь-ласка: привезена Москвою (зрозуміло ж, що «бацька» Лукашенко тепер у Мінську не більше, ніж в.о. завгоспа) іракська орда зі зброєю в руках (поки що в основному холодною - сокири, ножиці для різання колючого дроту і т.п.) штурмує білорусько-польський кордон. Охочі до дармового життя молоді та здорові мужики з Іраку, Сирії та ще бог зна звідки, прикриваючись привезеними з собою жінками та дітьми, відверто погрожують полякам по той бік кордону. Що ж, знайте, європейські гуманісти, які до вас «круті» гості приїхали – вони «своє», «законне» утримання з мачете в руках готові вибивати. А як Путін з Лукашенко видадуть автомати – то й з автоматами.

Тут, звичайно, нам, українцям, можна було б вволю позлорадствувати. Мовляв, попробуйте самі, що таке «Золота орда» на кордоні та спробуйте її, ту орду, на агресію «не провокувати». Але цього робити не варто.

По-перше, тому що ми з європейцями в одній цивілізаційній шлюбці сидимо. Мета Путіна – зруйнувати європейську цивілізацію зсередини, запустивши туди якомога більше ворожих до європейської культури представників ісламської цивілізації, які зроблять життя пересічного європейця нестепним, а відтак – ослаблять Європу економічно, політично та військово. Бо воно ж зрозуміло, що коли тебе на вулиці підривають або стріляють (що є буденністю на вулицях іракських, сирійських, афганських, лівійських чи пакистанських міст – де релігійні фанатики влаштовують свої щоденні розбірки), то тобі буде явно не до бізнесу, гроші люблять тишу. Путіну потрібно, щоб Європа погрязла в своїх внутрішніх проблемах та «не заважала» захоплювати Україну. Саме з цією метою він з допомогою свого підручного сірійського диктатора Асада влаштував мігрантську кризу в ЕС у 2015 році, оплачуючи навіть автобуси для підвозу біженців до Німеччини. До речі, питання про те, чи по святій дурості відома лоббістка путінського Північного потоку-2 тоді вирішила поселити навічно мільйон сирійців у Німеччині, чи вона просто виконувала путінське розпорядження – питання відкрите. Факт той, що в результаті політична мапа Німеччини  змінилася радикально – пропутінськи налаштовані і ним же фінансовані радикальні праві упевнено увійшли до парламенту. Ще б пак - адже близькосхідні мігранти (і тоді, в 2015-му, на шляху через Туреччину та Егейське море, і зараз – шляхом через захоплену Московією Білорусь) – це не просто натовп нещасних людей, вимушених тікати з історичної Батьківщини, тому що їхні, такі ж самі, як вони, співгромадяни, їх вбивають, ріжуть, грабують, палять і принижують. Це натовп, нашпигований агентурою російських спецслужб – як правило, з числа колишніх офіцерів силових структур Іраку, Сирії та інших близькосхідних країн, де ці російські спецслужби десятиліттями почувалися, як вдома. Саме ця російська агентура з колишніх хусейнівських та асадівських служак, як вважають чимало західних дослідників, стояли біля витоків так званої «Ісламської держави» - чи не найжахливішого в історії людства квазідержавного терористичного утворення на території Сирії та Іраку. Зараз ці терористи під прикриттям своїх численних жінок та дітей (а також інших, звичайних, не пов’язаних зі спецслужбами сімей, яких просто надурили їхати в Білорусь, пообіцявши легку дорогу до ситої та щедрої Німеччини) намагаються прорватися до Європи через польський кордон. Цікаво, тільки для того, щоб покінчити з кривавою справою та почати суто мирне життя??

По-друге – тому що відразу на південь від Білорусі, так само прилягаючи до Польщі, лежить наша власна країна – Україна. І практично ніщо не заважає тисячам озлоблених мігрантів в пошуку легшого шляху «до Меркель» повернути південніше – укріпленого кордону з Білоруссю у нас немає. Достатньо лиш путінсько-лукашенківського розпорядження, і цих азійських окупантів автотранспортом повезуть до нашого кордону, у найбільшій небезпеці опиняється Волинська область, меншою мірою Рівненська. Моя рідна Волинь, де ніхто за ці 7 років не думав, що війна може постукати в хату – бо ми ж наче в глибокому тилу. Хоча на фронт тисячі хлопців-добровольців відрядили.

Сьогодні влада має просто в пожежному порядку, виділивши сотні мільйонів гривень із резервних фондів, приступити до будівництва інженерних загороджень (в першу чергу із колючого дроту) вздовж західної частини кордону з Білоруссю. А також – терміново підтягнути туди частини внутрішніх військ задля відбиття атак, як це вже роблять поляки. Інакше завтра ми матимемо проблему вже на території України, іракські мігранти стануть великою українською проблемою – так, що проблеми з сепарами на сході можуть здатися «квіточками»