мигранты
15.11.2021 10:41

Володимир Сонюк. Потрібно негайно відновити кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону

Однак сьогодні ситуація така, що гратися в безмежний лібералізм не можуть собі дозволити ні Україна, ні сам Євросоюз, то ж запровадження серйозного - років у 7-8, тюремного строку за незаконне потрапляння на нашу святу українську землю жодного зауваження від наших партнерів з Брюсселю викликати не буде. 
 
Зайве нагадувати, що на Близькому Сході, звідкіля Путін з Лукашенком понавербували цих «туристів», які в стилі Золотої орди польсько-євросоюзівські кордони штурмують, вже багато років точиться війна. Війна, яка збагатила історію людства чи не найстрашнішими жахіттями у формі витончених страт людей за найменші провини (чи точніше - взагалі без вини, як правило) - руками представників так званої «Ісламської держави». Квазідержавного утворення, народженого, як чимало західних експертів вважають, саме російською агентурою із числа колишніх тамтешніх силовиків. 
 
Сьогодні Путін з підручним Лукашенком, судячи з усього, вирішили свою «Ісламську державу» рушити до Європи. І якщо в них не вийде пропихнути цю орду через польський кордон (а схоже, що таки не вийде - Польща свої національні інтереси знає), вони неминуче спрямують її на наш, абсолютно прозорий та нічим не захищений кордон з Білоруссю. 
 
Тому, окрім термінового будівництва інженерних загороджень у вигляді колючого дроту і тому подібних речей та мобілізації Нацгвардії та Збройних сил ми маємо в терміновому порядку змінити законодавство. Давши реальний правовий інструмент в руки нашим захисникам кордонів та попередивши агресорів - прорветеся до України силою - сядете до в‘язниці. 
 
До того ж, подібна норма сприяла б наведенню порядку і з тими нелегалами, які вже зараз в нас в Україні є. І які дуже часто займаються або відверто кримінальним бізнесом (торгівлею наркотиками та її кришуванням, рекетом-бандитизмом), або, в кращому разі, не законним відбиранням робочих місць в українців. 
 
Жоден житель Києва та іншого великого міста не дасть збрехати: викликати таксі з водієм - не іноземцем стало просто проблемою. Але сама проблема не тому, що на виклик приїзджає іноземець-араб чи виходець із Середньої Азії чи бо-зна звідки. І не лише в тому, що він працює без дозволів - тобто не законно, і не платить нашій державі жодних податків. А в першу чергу, в тому, що ці «джигіти» не знають і не хочуть знати ані правил дорожнього руху - постійно піддаючи пасажирів смертельній небезпеці, ані Закону України про державну мову. 
 
З якої статі всі інші працівники - при тому громадяни України!!! - зобовязані знати і використовувати в спілкуванні з клієнтами державну українську мову, а іноземні водії таксі - ні?