Ермак и Зеленский
25.11.2021 14:16

Сергій Таран. Зеленський звільняти Єрмака не збирається

«Вагнергейт» не дав прямої відповіді на питання державної зради. Але показав, що українцям брехали більше року вищі посадові особи. Участники мітингу, який відбувся в Києві 21 листопада, вимагають від Зеленського звільнити Керівника Офісу Президента Андрія Єрмака інакше мітингувальники погрожують новим Майданом. Що вирішить голова держави From-UA.com запитав у політолога Сергія Тарана.

- Проблема навіть не в Єрмакові, а в розслідуванні “вагнергейта”, хто був той самий “кріт”, який зливав і, можливо, і далі зливає інформацію. Звільнити Єрмака — цим лише питання не можна вирішити. Потрібно проводити розслідування, а от у Зеленського якраз такого бажання немає. І це є величезною проблемою, тому що якщо у нас була зірвана спецоперація, про що говорять колишні представники спецслужб, то це абсолютно не гарантує, що такі операції не будуть зриватися у майбутньому.

Тому якщо просто поміняти Єрмака, то це не вирішить проблему. Зеленський звільняти Єрмака не збирається, тому що, звільнивши Єрмака, він тим самим визнає, що такій незрозумілий наказ був виданий, і буде питання, від кого Єрмак отримав цей наказ. Якщо йдеться про те, що це його власна ініціатива, це одна історія, а якщо йдеться про те, що він отримав наказ від Зеленського, то це інша історія, тоді і президента треба звільняти.