Путин и Байден
06.12.2021 14:13

Володимир Цибулько. Путін відчуває, що тиск на Україну завжди підштовхує США до діалогу

Вже завтра, 7 грудня, відбудеться зустріч президента Росії Володимира Путіна та президента США Джозефа Байдена у відеоформаті. From-UA.com запитатв думку у політолога Володимира Цибулько з приводу того, яке рішення чекає Кремль від Байдена по Україні.

- Тема України заявлена, тобто принаймні американці підтвердили, що Україна буде обговорюватися. Це зрозуміло, бо у Путіна закінчиться терпіння, він шантажем і агресією не досягає жодних політичних цілей. Тому він хоче розіграти Україну в іншому варіанті.

Судячи з того, як він нагнітає ситуацію на кордоні, він десь інтуїтивно відчуває, що тиск на Україну завжди підштовхує США до діалогу з ним. Тому я не думаю, що він буде за даних обставин добиватися якоїсь мети. Швидше за все, йому важлива зустріч заради зустрічі для внутрішнього вжитку в Росії — для російських еліт демонструвати, що він є договороздатним, що він єдиний, хто комунікує з американськім і європейським керівництвом, що він є незамінним за всіх обставин. Бо російська економіка валиться, і багато фінансово-промислових груп подумають, як би змінити Путіна на когось більш прийнятного.