Коронавірус
04.01.2022 12:58

Олег Мусій. Істерія з коронавірусом повинна закінчуватися, для цього є всі підстави

У світі все частіше вявляють нові штами коронавірусу. Так, у Франції виявили новий штам ковіду, який містить 46 мутацій. From-UA.com вирішив запитати думку у екс-голови МОЗ України Олега Мусія, чи зможе людство повернутися до нормального життя так коли це може трапитися?

- Я думаю, що ми зможемо найближчим часом, протягом 3-4 місяців, повернутися до звичайного життя. Звичайно, якщо не виявиться зовсім новий вірус. Тому що ті дані, які є, особливо щодо “Омікрону” і інших мутацій, свідчать про те, що вірус втрачає свою агресивність і перетворюється у звичайний вірус ГРЗ, який циркулював століттями, і не спричинює великих смертельних наслідків, що є найголовнішим — щоб не було смертей. А так, банальна застуда, яка й була.

Щодо масок - коли є спалах будь-якою захворюваності, грипу чи якихось інших інфекцій, то, в принципі, бажано застосовувати маску, бо це забезпечує від захворювання. А особливо носити маску тим, хто хворий, щоб не розповсюджувати.

Думаю, що ця істерія з коронавірусом повинна закінчуватися, для цього є всі підстави і заяви багатьох світових організацій.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.

Олег Мусій
Президент Всеукраїнського лікарського товариства