Росія
10.01.2022 14:32

Володимир Цибулько. Заявами Рябкова Росія формує внутрішній порядок денний

Високопоставлені представники США та Росії сьогодні, 10 січня 2022 року, розпочали офіційні переговори про стратегічну стабільність, які відбуваються у швейцарській Женеві. Чи зможуть вони запобігти початку нового збройного конфлікту в Європі та які перспективи несуть Україні, From-UA.com запитав у політолога Володимира Цибулько.

- Взагалі можна оцінювати перспективи України тільки після завершення повного циклу: консультації США — РФ, НАТО — РФ, ОБСЄ — РФ. Я думаю, що Байдену вдалося синхронізувати політику ОБСЄ, НАТО і ЄС щодо Росії. Відповідно, вона не особливо відрізняється від позиції США.

Рябкова випустили як такого “квартального" божевільного для того, щоб він залякував. Але мені здається, що заявами Рябкова Росія формує внутрішній порядок денний. Вона не зацікавлена ні в яких поступках, вона зацікавлена в тому, щоб РФ відкинули, щоб у нинішньої російської влади був привід відгородитися, стати такою полярною Північною Кореєю.

Нагадаємо, що заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков заявив про можливе погіршення ситуації у сфері безпеки США та НАТО, якщо вони не виявлять готовність до діалогу з Росією.