Росія та США
10.01.2022 15:31

Валентин Гладких. Ультимативна манера Росії розрахована на внутрішнього споживача

Росіяни не отримують тих формалізованих і юридичних оформлених гарантій не розширення НАТО, як вони це бачать. Про це в ексклюзивному коментарі From-UA.com повідомив політолог Валентин Гладких.

- Я схильний думати, що насправді ця їх ультимативна манера розрахована на внутрішнього споживача — на росіян, щоб продемонструвати вкотре, що матушка Росія в небезпеці, що треба сконцентруватися навколо елбаси — зараз нове слово з'явилося в політичному лексиконі. А всі ці розмови про таємні пакти — це все з далекої історії, все таємне рано чи пізно стає відомим.

Можуть бути усні домовленості під час переговорів в Женеві — ну так учні домовленості, всі прекрасно розуміють, що вони нічого не варті. Тому так і залишиться все, як і було. Двері НАТО для України залишаться відкритими. Вступ України до НАТО залишиться питанням невідомого майбутнього. Росіяни не отримують гарантії не розширення. А як вони поводитимуться після того, я не можу сказати.

Вкотре пролунають чергові заяви про те, що підтримуємо територіальну цілісність і державну незалежність, що будемо надавати і всіляко сприяти розбудові української незалежності, що питання взаємин між НАТО і Україною — це питання взаємин двох суб'єктів. Якщо оптимістично, то в кращому випадку можуть бути заяви НАТО і США про те, що вони знайшли якесь порозуміння в якихось питаннях і будуть поглиблювати свою співпрацю. Але я схильний думати, що буде доволі стримана позиція і тих, і тих.