Виктор Таран
16.05.2022 17:05

Виктор Таран. Почему Россия усилила ракетные обстрелы Одессы?

Росія посилила ректний обстріл Одеси та області. З чим це може бути пов'язано From-UA вирішив запитати у політолога Віктора Тарана.

- Це пов'язане з ти, що російська терористична держава, яка знаходиться на півночі нашої країни, вона продовжує утримувати в голові свої плани, і це плани по захопленню всього півдня України, щоб відрізати нас від Чорного моря. І в цих планах для них стратегічне значення має все-таки окупація Миколаївської та Одеської областей, і саме в цьому напрямку вони діють.

Але зараз, оскільки у них сил не вистачає це зробити військовими силами, то вони перейшли на тактику локального тероризму, тобто вони постійно обстрілюють, лякають, намагаються демотивувати населення, щоб вони тікали, їхали звідтіля. Саме на це вони направлені, тому що щось серйозніше вони зробити зараз не можуть, у них не вистачає сил, щоб провести висадку десанту. І тим паче наші Збройні сили прекрасно спрацювали за цей період — і потопили крейсер “Москва”, пошкодили корабель супроводження на днях. Тому зараз вони можуть здійснювати виключно такі терористичні дії. І це, до речі, відповідь всім тим, хто думає про те, що можна домовитися, що війна скоро закінчиться. Ні. Ми повинні розуміти, що Росія і далі буде діяти в цьому напрямку і треба готуватися до тривалого протистояння.