Путин
28.06.2022 12:00

Виктор Таран. Зачем Путина позвали на саммит G20

В Кремле подтвердили информацию о том, что Путин примет участие в ноябрьском саммите саммит G20 на Бали. Чего ожидать Украине от этой встречи и действительно ли Путин приедет на саммит, From-UA узнавал у политолога Виктора Тарана.

- Велика двадцятка — це місце, де збирається світова еліта з ключових проблем, і ні для кого не секрет, що війна в Україні — це виклик для всього світу, тому що її наслідки можуть бути катастрофічними. І це відчує не тільки північ Африки, але й Європа. Тому звісно, наявність там світових лідерів і Путіна — це в тому числі намагання знайти діалог для того, щоб сторони сіли і поговорили про переговори. Але говорити про те, що Путін чогось там налякається, це некоректно, тому що у Путіна залишається 1,5 млн армія, вона нікуди не ділася, у нього величезні запаси техніки, боєприпасів, у нього ядерний потенціал другій в світі. Тобто чого він має боятися? У нього все добре. Йому боятися нема чого, навпаки, він буде їхати з позиції сили, він буде намагатися, щоб з ним домовлялися.

Переговори можуть бути. Навіть Байден заявляє, що війна в Україні закінчиться тоді, коли не хтось один, а й Зеленський, і Путін захочуть, і всі говорять про те, що рано чи пізно сторони вимушені будуть йти на переговори. Будь-яка війна закінчується двома способами: або відбувається капітуляція однієї зі сторін, умовно кажучи, українські танки зайшли у Москву, але ж ми розуміємо, що це неможливо, тому рано чи пізно повстане питання переговори. І питання лише, коли, на якій лінії це зупиниться, і яка лінія фронту буде на листопад.