ВСУ
27.07.2022 14:35

Віктор Таран. Чи встигне Україна за 6 тижнів звільнити окуповані території?

Володимир Зеленський сказав, що нам необхідна зброя для того, аби ми протягом 3-6 тижнів звільнили Україну, щоб ми не входили в зиму, бо інакше ворог окопається і буде набагато важче звільнити. І, в принципі, в цьому є логіка, тому що є три причини. Про це From-UA повідомив політолог Віктор Таран.

- Перша причина - тактична. Будь-яка людина, яка колись хоча б трошки цікавилася історичними подіями, військовими справами чи просто дивилась фільми про війну, вона знає, що наступальна операція, як правило, буває у той період, коли це дозволяє погода, тобто немає дощу, слякоти і все інше. І цей період буде тривати в Україні гарантовано до кінця вересня, бо з початком жовтня починається осінь. І якщо подивитися всю історію воєн, всі наступальні операції відбувалися саме в цей період. Найкращий період для наступальних операцій, особливо на півдні України, це дійсно серпень, вересень, коли через спеку земля надзвичайно тверда, коли немає дощів, хмар, коли можна максимально використовувати техніку, авіація може працювати, безпілотники. Тобто це дійсно оптимальний період для нас.

Друга причина - подібні речі будуть відовликати окупантів від найголовнішого, щоб вони не заважали збирати нам врожай. Умовно кажучи, якщо будуть бойові дії, то їхня армія буде не розстрілювати наших фермерів як на Сумщині, Миколаївщині, а вона буде займатися війною з нами. Тим більше, що наше українське зерно потрібно не тільки Україні, а й всьому світу. Тому якщо ми зайдемо у зиму, то окупант буде мати мінімум півроку, щоб окопатися, замінувати, зайняти точки оборони, знищувати українських патріотів серед місцевого населення. Це те, що ми називаємо окопатися і пустити коріння. Це не означає, що ми їх потім не виб'ємо, виб'ємо, але буде важче.

Тому, в принципі, логіка, щоб все закінчити до кінця серпня, я так розумію, що ця дата була названа з прицілом на 24 серпня День незалежності, тим більше, що у нас військовий стан оголошений до 23 серпня. Я так розумію, що Володимир Олександрович хоче встигнути, але встигне чи ні, це в першу чергу буде залежати і від Збройних сил, і від поставок, багато комплексів. Будемо дивитись. Але причини, чому так, то так, все логічно.