Олексій Вадатурський
01.08.2022 16:41

Володимир Цибулько. Загибель бізнесмена Олексія Вадатурського була не випадковістю?

Загибель українського бізнесмена Олексія Вадатурського була не випадковістю, а умисним убивством. Таку думку висловив помічник глави Офісу президента Михайло Подоляк. Що думає з цього приводу політолог Володимир Цибулько, дізнавався From-UA.

- Це точно не випадковість, тому що російська армія залякує миколаївців. Це особлива помста. Миколаєв і Харків наступні міста після Маріуполя на знищення. І те, з якою люттюнищать Харків і Маріуполь, виглядає як акція залякування в першу чергу. Тому загибель Олексія Вадатурського - це залякування містян.

Він був дуже впливовою людиною, патріотом Миколаєва, роботодавцем. І те, що він не лишав місто, не тікав з міста, по суті, тримало на духу багатьох миколаївців. Вони бачили, що багаті люди не залишають місто, що вони в місті, що вони працюють на розвиток міста. І миколаївці дуже героїчно тримаються. Цей терор проти Миколаєва розгорнутий просто немислимою кількістю ракетних атак насправді покликаний перетворити Миколаїв у Маріуполь номер два.

Що бде далі з "Нібулоном"? "Нібулон" - велика інвестиційна компанія, яка має систему транспортування зерна, зерносховища, яка займається суднобудуванням, тобто вона багатопрофільна компанія і Андрій Олексійович Вадатурський, син Олексія Вадатурського, повністю в матеріалі, так би мовити. Він був політиком депутатом. Він, до речі, займався лобіюванням закону про внутрішнє судноплавство. Так що продовжити справу є кому, і тим більше, що це інвестиційна компанія, акції якої торгувалися на Лондонській біржі і на багатьох знаменитих майданчиках. Тому тут якраз важливо, що навіть під час війни довіра акціонерів до компанії не зменшується.

Те, що російська пропаганда виставила Олексія Вадатурського як спонсора добробатів, то у нас весь бізнес патріотичний, допомагає військам, тут немає ніякої інновації. Але мені здається що цей удар - це ще й така ненависть за те суднобудування "Нібулону" набуває ринкової ваги і технологізується дуже швидко. Наприклад, для прикордонних військ патрульні катери вироблятимуться у "Нібулон" по французький технології. Французький виробник передав "Нібулону" технології, і це свідчення того, що це така дуже цивілізована, розвинута і дуже високотехнологічна компанія у суднобудівний галузі.