Ракети Рф
13.10.2022 17:56

Володимир Цибулько. Нова хвиля терору лише збурила українців до готовності воювати до кінця

Перехід від бойових зіткнень до терору підконтрольній українській владі території свідчить про фактичне вичерпання мілітарних потужностей Росії для того, щоб змінити хід бойових дій. Про це From-UA повідомив політолог Володимир Цибулько, коментуючи масову ракетну атаку.

- Це фактично психічна атака, яка покликана створити паніку в тилу, тобто створити через істерику населення проблеми для військової логістики, для логістики цивільної, бо відомо, наприклад, що пальне постачається до нас з-за кордону, частина продуктів постачається, через що розрахунок був на велику паніку населення.

Але оскільки населення 24 лютого пам'ятає дуже добре, як вони самоорганізовувалися, тому зараз ми спостерігаємо цілком організовані дії. Якщо є нервозність, то ця нервозність не перешкоджає професіоналам займатися ремонтом інфраструктури, зокрема енергетичної, і відновлювати постачання електроенергії, пального і т.д. В принципі, хвиля терору, вона лише збурила українців до готовності воювати до кінця.

Росія витратила чимало коштів за цей день. Є різні оцінки, 400 млн — це мінімальні, тому що ракети Х-22 коштують, по-моєму, кілька десятків мільйонів, і Х-102 мільйонів 20 вони коштують. Але зрозуміло, що резерви у Росії є, але вони все більше скочуються до непродуційного бомбардування, тобто це свідчення того, що все високотехнологічне, що було на початку бойових дій, Росія, по суті, втратила або використала і зараз використовує зі складів. Перекриття постачання елементної бази не дозволяє виробляти їм нові ракети, і ми бачимо, що калібри все менше летять, використовуються старі “Іскандери” зі складів і старі, ще радянського зразка ракети, починаючи з Х-22, Х-102.