Ядерні навчання
26.10.2022 18:49

Віктор Таран. Про що свідчать ядерні навчання в РФ?

Сьогодні, 26 жовтня, Росія провела навчання з завдання масованого ядерного удару стратегічними ядерними силами ЗС РФ у відповідь на ядерний удар противника. Про що це свідчить: продовження ядерного шантажу чи Путін дійсно готовий нанести ядерний удар? From-UA звернувся за коментарем до політолога Віктора Тарана.

- Психологи, які ставлять діагноз хворим, дивляться на певні симптоми і описують, що однією з ознак людей, у яких є гостра шизоїдна чи психопатична форма хвороби, одна з ознак — це те, що вони намагаються активно привернути увагу до своєї діяльності. І це привертання уваги насправді означає: поговоріть зі мною, поспілкуйтесь, бо в мене є певні проблеми, з якими я не справляюсь, і я хочу привернути до себе увагу.

У Путіна зараз схожа історія. У Путіна великі проблеми, він хоче завершити війну на своїх умовах будь-якою ціною, але він настільки себе скомпроментував після Бучі, Ізюму, що з ним ніхто не хоче говорити, що його сприймають як скаженого шизофреніка, всі розуміють, що з ним не треба домовлятися. І от всі ці речі про ядерну зброю — це лише намагання достукатися: поговоріть зі мною і зробіть мир на моїх умовах. Це ї дзвінки Шойгу про ядерну бомбу і всі ці речі.

Що треба нам робити в цих умовах? Те, що роблять союзники України — не звертати увагу на ці речі і робити своє, бо ми розуміємо, що говорити він може про ядерний шантаж, але про ядерний потенціал і про можливості дуже важко про це говорити, тому що він не має підтримки. Більш того, це не так все просто застосувати. Крім того, він і його оточення розуміє наслідки, які будуть для них, якщо вони це задіють. У нього і зараз союзників небагато, вже навіть Китай і Індія поступово від нього відвертаються.