28.02.2007 14:59
В среду, 28 февраля, в адрес редакции From-UA от пресс-службы Партии регионов поступило обращение женщин-членов парламента Украины к правоохранительным органам с призывом защитить честных и принципиальных сотрудников МВД. Приводим полный текст сообщения на языке оригинала:

«З тривогою спостерігаємо ми за розвитком ситуації навколо факту побиття народним депутатом України з фракції БЮТ Павлом Костенком молодого працівника міліції Олександра Бачурина, який виконував свої професійні обов'язки і намагався відстоювати принцип: закон - один для всіх.

Ми бачимо намагання фракції БЮТ перекрутити факти, відмити свого колегу-депутата від ганебної поведінки і всю вину звалити на молодого міліціонера, який просто чесно виконував свій професійний обов'язок, за що тепер, не маючи такого потужного захисту, як народний депутат від БЮТ, може постраждати, бути покараний чи навіть втратити працю.

Ми закликаємо наших колег - народних депутатів з фракції БЮТ не на словах, а на ділі продемонструвати повагу до законів України і засудити ганебну поведінку народного депутата П.Костенка.

Зарозумілість, зверхність до людей, нехтування законом, намагання прикрити темні плями в своїх біографіях - це, на жаль, характерне не лише для одного члена фракції БЮТ у парламенті. Для всієї України не секрет, що деякі депутати з БЮТ пройшли в парламент та місцеві органи влади за гроші, з меркантильних міркувань, а не для того, щоб захищати права людей.

Коли ж виявилося, що БЮТ доведеться бути в опозиції, для цих депутатів довелося навіть запроваджувати імперативний мандат, щоб вони не порозбігалися, і ми допомогли в цьому опозиції, розуміючи, що опозиція повинна зберегти свої фракції в місцевих радах, що опозиція при сильній владі теж повинна бути сильною.
Наш захист інтересів опозиції, відтак в жодному разі не означає, що ми будемо підтримувати аморальну поведінку депутатів від БЮТ.

Ми вважаємо, що такі ганебні випадки, які сталися з народним депутатом від БЮТ П.Костенком, дають поважний привід повернутися до розмови про відмову від депутатської недоторканості. Ми, жінки - народні депутати від правлячої коаліції, готові показати приклад в цьому.

І сподіваємося, що народні депутати від БЮТ теж знайдуть у собі мужність наслідувати наш приклад. Так чи інакше, як матері, які теж мають дорослих синів, які, так само, як молодий міліціонер, якого побив депутат від БЮТ, починають свій трудовий шлях, ми повинні гарантувати молодим людям захист від високопоставленого хамства, від нехтування законом збоку тих, хто ті закони творить та повинен захищати.

Закликаємо органи прокуратури та міліції не допустити розправи над молодим міліціонером, який показав зразок того, як треба ставитися до своїх службових обов'язків.

Народні депутати України:

Антипенко Ірина Вікторівна

Бахтеєва Тетяна Дмитрівна

Бондаренко Олена Анатоліївна

Герман Ганна Миколаївна

Єгоренко Тамара Василівна

Кириченко Людмила Федорівна

Ковалевська Юлія Сергіївна

Кондратьєва Тетяна Василівна

Нетецька Олена Анатоліївна

Матюха Валерія Валеріївна

Александровська Алла Олександрівна

Заклунна-Мироненко Валерія Гавриїлівна

Самойлик Катерина Семенівна»