МВД Украины провело проверку информации, опубликованной From-UA
01.03.2007 12:50
1 марта, в четверг, в адрес редакции From-UA поступило сообщение, подписанное ДСО МВД Украины. Приводим его полностью на языке оригинала:

"Про результати перевірки проведеної департаментом громадської безпеки МВС України, викладеної 12 лютого 2007 року в Інтернет - виданні “From-ua” статті “Крупное предприятие подверглось рейдерской атаке”.

Департаментом громадської безпеки МВС України проведено перевірку фактів, викладених в статті «Крупное Днепропетровское предприятие подверглось рейдерской атаке», яка була опублікована в Інтернет-виданні «From-ua» від 12 лютого ц.р. У статті йшлося про зрив 8 лютого 2007 року працівниками Державної виконавчої служби, міліції, прокуратури та Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку зборів ВАТ "Макрос" в дніпропетровському палаці культури ім. Ілліча.

Під час перевірки було з'ясовано, що 7 лютого ц.р. до УМВС України в Дніпропетровській області надійшов лист від Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про забезпечення охорони громадського порядку під час здійснення групою центрального апарату цієї комісії контролю за реєстрацією акціонерів, які прибудуть для участі в загальних зборах ВАТ "Київміськнафтопродукт" 8 лютого ц.р. в палаці культури ім. Ілліча. Того ж дня до Ленінського РВ Дніпропетровського МУ УМВС України в Дніпропетровській області надійшла постанова з Державної виконавчої служби Ленінського району м. Дніпропетровська про залучення працівників міліції 8 лютого ц.р. для охорони громадського порядку під час проведення виконавчих дій по примусовому виконанню ухвали Подільського районного суду м. Києва щодо заборони ВАТ «Київміськнафтопродукт» проводити в зазначеному палаці загальних зборів акціонерів.

Слід зазначити, що представником Державної виконавчої служби, який прибув до палацу культури ім. Ілліча разом із членами контрольної групи Державної комісії з цінних паперів, фондового ринку та працівниками міліції, було зачитано присутнім зазначену судову ухвалу та складено акт про те, що збори акціонерів ВАТ "Київміськнафтопродукт" не відбувались. Під час здійснення державним виконавцем виконавчого провадження порушень громадського порядку не було допущено, до органів внутрішніх справ із заявами та зверненнями з цього приводу ніхто не звертався. Будь-які заходи за участю представників ВАТ "Макрос" у приміщенні Дніпропетровського палацу культури ім. Ілліча 8 лютого ц.р. не проводилися. Ленінським РВ було вжито відповідних заходів щодо забезпечення правопорядку під час
проведення виконавчих дій.

У ході перевірки дії працівників міліції визнано правомірними.

За матеріалами
ДГБ МВС України"