23.03.2007 17:38
23 березня 2007 року у Центральному Будинку офіцерів Збройних Сил України відбулася Х чергова конференція Українського фонду соціальних гарантій військовослужбовців та ветеранів збройних сил України. Представники з усіх регіонів України підтвердили необхідність подальшої роботи фонду, налагодження співпраці з Урядом та Міністерством оборони України. З метою налагодження систематичної роботи в цій галузі також прийнята резолюція про створення загальноукраїнської організації ветеранів збройних сил.

За 15 років свого існування фонд реалізував чимало соціальних та гуманітарних проектів спрямованих на реабілітацію ветеранів збройних сил, конверсію, забезпечення житлом, перенавчання на мирні спеціальності. З вітальним словом до присутніх звернувся Міністр Кабінету Міністрів Анатолій Толстоухов. Він передав вітання від керівника Уряду Віктора Януковича та побажання успіхів.

Як зазначив Президент Фонду, голова Херсонської обласної ради - Володимир ДЕМЬОХІН - «Наша організація - ровесник Незалежної України і єдина, серед усіх існуючих подібних в Україні, котра практично займається вирішенням соціальних проблем військовослужбовців, ветеранів військової служби та членів їх сімей. За 15 років його діяльності у цьому напрямку надано благодійної і гуманітарної допомоги на суму близько 7 млн. грн..»

У роботі конференції взяли участь представники з усіх областей України, Автономної республіки Крим та міст Києва і Севастополя, закордонні делегації з Росії та Білорусії. Український фонд соціальних гарантій військовослужбовців та ветеранів Збройних Сил (Фонд) - ровесник незалежної України.

Вся діяльність Фонду майже за 15 років його існування була спрямована на сприяння у вирішенні соціальних проблем військовослужбовців, ветеранів військової служби і членів їх сімей, патріотичне виховання молоді, допомогу соціально незахищеним верствам населення. Фондом надано благодійної і гуманітарної допомоги на суму біля 6,8 млн. грн. Реалізовані десятки благодійних акцій і проектів. Тисячі громадян України отримали реальну допомогу.

Фонд єдина організація, серед усіх існуючих в Україні благодійних, громадських і ветеранських організацій, хто у такому об’ємі займається благодійною, гуманітарною і громадською діяльністю.

У подальшому Фонд має наміри підвищити ефективність своєї діяльності та розширити участь у соціальних і благодійних проектах, спрямованих на патріотичне виховання молоді, збереження та примноження духовного і культурного надбання Українського народу

Для впровадження в життя ідей відповідального корпоративного громадянства, подальшого розвитку взаємовідносин, співробітництва, обміну досвідом та реалізації сумісних проектів з міжнародними неурядовими організаціями та агенціями ООН Фонд прийняв рішення про приєднання до міжнародної мережі Глобального Договору ООН.

Для захисту прав, свобод, законних інтересів військовослужбовців, ветеранів Збройних Сил, членів їх сімей у різноманітних сферах державного та суспільного життя Фонд прийняв рішення про створення громадської ветеранської організації «Українська спілка військовослужбовців та ветеранів Збройних Сил».

Головною метою організації буде розвиток в Україні ветеранського руху в ім’я: відродження в країні духовності і патріотизму, збереження і примноження культурного надбання Українського народу, розвитку демократії та створення міцної держави, пошуку нових форм соціального захисту військовослужбовців, ветеранів військової служби, та членів їх родин, формування поваги до військової служби, бережливого і гідного відношення до людей у погонах.