31.03.2007 15:27
30 березня завершився тижневий марафон голосування по проведенню всеукраїнської акції «Громадський референдум» в місті Хмельницькому, а сьогодні добігають кінця подібні ж акції в Донецьку та Харкові, передає прес-служба СДПУ(о).

Українці відзначаються своєю активністю - розповідають організатори голосування, члени КПУ та СДПУ(о) - дуже багато людей підходить, щоб поставити свій підпис. І це не дивно, адже народ хоче, аби до нього прислуховувалися, аби його думку враховували.

В Харкові з понеділка працювало 10 постів. Не зважаючи на вітер, люди стояли в черзі, щоб проголосувати, подекуди на місцях навіть не вистачало ручок і бланків.

Підходили і пенсіонери, і молодь, і люди зрілого віку та навіть жінки з маленькими дітьми. Харків’яни виявили громадську активність і засвідчили, що їм не байдуже їхнє майбутнє. Більшість жителів міста висловилися проти вступу до НАТО.

У Донецьку й області «Громадський референдум» триває з 26 березня. Нині проходить завершувальний етап голосування. Тисячі донеччан поставили підписи під час цієї акції, заявивши таким чином своє право на вибір. Вже на сьогодні результати засвідчують, що більшість мешканців донецького регіону підтримали ідею співпраці з Росією, Білорусією, Казахстаном та іншими країнами в рамках ЄЕП і виявили небажання приєднуватися до НАТО.

Як повідомлялося, голосування на «Громадянському референдумі» пройшло в Києві та обласних центрах України: Черкасах, Дніпропетровську, Чернігові, Луганську.

Хвиля всеукраїнської акції «Громадський референдум» розпочалася в Криму 16 грудня 2006 року і триватиме далі.