18.04.2007 12:13
В адрес редакции From-UA поступило сообщение от пресс-службы «Братства», текст которого мы приводим полностью на языке оригинала:

«Вчора ми надрукували звернення нашого друга, журналіста Вадима Долганова, який вважає, що нинішній в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко - звичайний кагебешний стукач. У поточному номері газети «Сегодня», з посиланням на неназване джерело у Службі Безпеки, розповіли, що їхній шеф у період з 1990 до 1994 року працював у КІСІ, перекладачем у ВО «Наукпромкомплекс», у приватному підприємстві «Якість» у Запоріжжі. То ж, що, виходить, Наливайченко навчився «специфічно» захищати Батьківщину у МЗС, й одразу з дипломатичної лави крокнув у зімкнені ряди лицарів невидимого фронту? З такими запитаннями ми звернулися до Вадима Долганова:

«Чудесна реакція неназваних есбеушників, - сказав журналіст. - Але виникають усе нові запитання до Наливайченка. Виходить, він немає жодного відношення до спецслужби, звичайний дипломат із запорізького ПП «Якість»? Я теж дипломат, маю досить високий ранг, але мені особисто ніхто чомусь не пропонував стати головним есбеушником? Тоді, за які такі заслуги товариш Наливайченко зайняв крісло в.о. голови СБУ. Правда, у нас там вже й пастор побував. Виходить, й цей - звичайний дилетант, тому й верзе язиком, що хоче на луценківський манер?

І все ж таки дуже хотілося б, щоб цей добірний дипломат вийшов на телекамери сам, сміливо (так само, як він «безкомпромісно» поливав брудом суддю Сюзанну Станік), й сказав усьому чесному загалу: «Я не служив у КГБ». Я з нетерпінням й насолодою буду чекати, коли він це скаже. А потім й сам дещо додам».

«Щодо контор, які наводить анонім з СБУ у газеті «Сегодня», то це взагалі - цирк. Ми всі знаємо, які «дахи» мали кагебешники. Але навіть якщо уявити, що випускник з червоним дипломом філфаку Київського університету Валентин Наливайченко «приблудився» після розвалу СРСР (й КГБ) до ПП «Якість» у Запоріжжі, то знову дивина, як у казці: скромного хлопчика помітили у тому ПП й запросили із Запоріжжя одразу у другі секретарі МЗС України, а згодом відправили генеральним консулом до США. Така собі «Попелюшка» у штанях».

«Й ще запитання до товариша Наливайченка: а може він щось чув про славнозвісну «101-у школу», може колись, бодай Боже, був там на екскурсії. Так, випадково, від рідного ПП «Якість»?