24.04.2007 15:37
У вівторок, 24 квітня, з нагоди 21-ї роковини трагедії на Чорнобильській АЕС зону відчуження відвідав міністр МНС Нестор Шуфрич разом із своїм колегою Міністром МВС Василем Цушко, передає прес-служба Н. Шуфрича.

У Чорнобилі міністри передусім вшанували загиблих героїв-пожежників та поклали квіти до пам’ятника «Тим хто врятував світ». Після цього оглянули м. Чорнобиль, Свято-Іллінський храм, парк Слави, будинок культури. Також Міністри провели урочисті збори з персоналом підприємства у зоні відчуження, та особовим складом.

Міністр МВС нагородив особовий склад відомчими відзнаками, а Міністр МНС окрім грамот та почесних відзнак працівникам підприємств зони відчуження чорнобильської зони подарував 300 оздоровчих путівок до Одеси та автобус «Еталон».

Нестор Шуфрич запевнив, що на сьогоднішній день відсутня фінансова заборгованість перед працівниками зони відчуження. Розглядається питання, щодо збільшення фінансування з урахуванням нововведених показників мінімальної заробітної плати. Підтримка Урядом Чорнобильських програм - максимальна, - підкреслив Міністр, - ті гроші, які виділяються для фінансування чорнобильських програм державним бюджетом виплачується згідно програм фінансування, котрі як постанова затверджені Кабінетом Міністрів України. Жодних затримок з виплатами немає.

Очільник МНС повідомив також, що вчора в ході його зустрічі з президентом ЄБРР Жаном Лемьєром у Лондоні було досягнуто певних домовленостей, - «Найближчим часом буде зроблено офіційну заяву, щодо тендерних процедур пов’язаних з конфайнментом над об’єктом «Укриття». Можу зазначити, що тенденції позитивні. Позиція на сьогодні конструктивна. Найближчим ми очікуємо на завершення всіх процедур, підписання контракту та початок роботи.» - сказав Шуфрич.

«Наразі завершуються аудиторські перевірки компанії, яка ймовірно продовжить будівництво СВЯП-2. Вчора було передано об’єкт на баланс станції з тим, аби керівництво станції передало її новому підряднику. Найближчим часом буде вирішено і цю проблему. Ще раз хочу підкреслити цей об’єкт будується виключно для відпрацьованого ядерного палива 1-го,2-го,3-го реакторів ЧАЕС. Порівняно з ситуацією річної давнини ми просунулися далеко вперед і очікуємо конкретних результатів найближчим часом», - сказав Міністр МНС.