28.04.2007 16:29
Газета «Вечірній Київ» найбагатостраждальніша з усіх видань, пише ІА «ЗаКиїв». Уявіть собі. За півроку команда Черновецького міняє 4 в.о.редактора. Свого часу коллектив цього муніципального видання звертав увагу громадскості на те, що в газеті порушують свободу слова, робив пресс-конференції, протестував. Але потім усе якось втихомирилося: коллектив, схоже, знайшов спільну мову з мерією. І ось новее протистояння.

ІА «ЗаКиїв» отримало протокол зборів трудового коллективу, де колектив протестує протии переселення в приміщення іншої муніципальної газети «Хрещатик». Та, найважливіше, протии Виклику членів трудового колективу до в.о.головного редактора газети «Хрещатик» на співбесіду з метою визначення професійної придатності.

Чим викликані такі співбесіди і переїзд - колективу невідомо. Саме тому вирішено:

До зустрічі з офіційними представниками КМДА та засновника «ВК», яким є Київрада, на співбесіду з керівником «Хрещатика» не їхати.

Можливий переїзд редакції на нове місце базування призупинити.

Звернутися до в.о.головного редактора газети «Вечірній Київ» Малашенка Р.В. з вимогою про зустріч з Т.Васильєвою та О.Прогнімаком сьогодні, 28 квітня, в приміщенні редакції газети «Вечірній Київ».

Спробував пояснити ситуацію депутат Київради Олександр Бригинець, але він теж не вніс ясності.

«Тут є дві проблеми, як я розумію. Переїзд, певно, відбувається до муніцмпального приміщення з орендованого з метою економії ресурсів. Так, принаймні, я думаю. Що стосується співбесід з керівником іншого видання - це для мене загадка. Не думаю, що йдеться про аттестацію саме в ці святкові дні, але все ж не хочеться вірити, що йдеться про щось протизаконне чи про щось не в інтересах людей», - висловив сподівання Бригинець.