Всему виной в Украине - усатый крикливый дядька!
13.06.2007 11:44
В среду, 13 июня, в адрес редакции From-UA от поступило заявление от пресс-службы Партии регионов. Приводим полный текст сообщения на языке оригинала:

«Аналізуючи ситуацію, яка склалася зараз в Україні, доходиш висновку - щоб реформувати Україну перемоги на виборах правлячій коаліції виявилося замало.

Парадокс, але найбільшою проблемою після перемоги виявилося не подолання кризи, створеної нашими попередниками - ми з нею достатньо швидко і ефективно впоралися...
- не досягнення прискореного економічного росту - ми за кілька місяців довели його до 7, 9 відсотка...
- не підвищення зарплат і пенсій - у вересні ми піднімемо їх уже третій раз за рік...
- не стримування зростання цін - ми контролюємо ситуацію дуже успішно...
Найбільшою проблемою стало питання про те, як заспокоїти популістську меншість у парламенті.

І якщо сьогодні можемо впевнено констатувати - ми є успішними в економічному розвитку, в соціальній політиці, в розбудові стратегічного партнерства з сусідами із заходу та сходу, то при цьому мусимо зізнатися - нам дуже непросто вгамовувати забаганки популістів.

Ми накопичили багато корисного досвіду в господарюванні, в усіх справах, пов'язаних з поліпшенням життя людей. Але ми ще не навчилися боротися з інтриганами.

Ми звикли діяти відкрито, бо завжди вважали, що закулісні політичні ігри - нечесний спосіб досягати мети.

А нині мусимо визнати - популісти освоїли це мистецтво досконало і цим завдають державі і процесові реформ величезної шкоди.

Коаліція, що довела свою здатність вигравати бої проти кризи, проти підвищення цін, проти економічного падіння опинилася перед загрозою програти примітивному популізму.

Ми бачимо як популісти фактично знищують судову гілку влади в країні, як вони руйнують систему стримувань і противаг, як намагаються дискредитувати парламент, ефективна робота якого нам зараз так потрібна для прийняття законів, необхідних для втілення реформ в життя.

Але найбільше тривожить подальша поляризація політичного життя в Україні.

Після парламентських 2006-го року виборів, після формування нашої коаліції та Уряду склалися сприятливі умови для поліпшення українського політичного краєвиду.

Ми розпочали будувати мости, що мали об'єднати східний і західний береги українського політичного краєвиду.

Ми були на добрій дорозі до єдності країни, бо гаслом єднання став добробут людей та громадянські свободи.

Але нинішня ситуація руйнує опори наших мостів. І якщо безвідповідальні політики не схаменуться, якщо основною ідеологемою можливих дотермінових виборів знову стане двополярність України, то рано чи пізно ми пожнемо з цього посіву гіркий плід знищення соборності нашої держави.

Вусатий крикливий дядько - як збірний образ українського популіста - переконує у тому, що він істинний український патріот, а насправді перешкоджає процесу об'єднання країни, розсварює народ.

Тому беззаконню, популізму та авантюризму опозиції ми повинні протиставити виваженість у прийнятті рішень, рішучість і наполегливість у всьому, що стосується підвищення стандартів життя кожного громадянина України, що стосується реалізації нашого пакету реформ, виконання тих завдань, які диктує нам час і ситуація.

Їхньому театрові абсурду ми повинні протиставити наш порядок, наш досвід, наш професіоналізм, нашу відповідальність і нашу спокійну силу.

Їхнє павутиння інтриг ми рішуче розітнемо нашою цілеспрямованістю у справі виконання даних людям обіцянок.
І в такий спосіб вбережемо Україну від поділу, а народ - від небезпеки політичних авантюр.

Зараз український політикум опинився наче на роздоріжжі. Наші зусилля повернути процеси в законне русло не завжди, будьмо щирими, вінчаються успіхом. Бо пошкоджена уся система правосуддя, і конституційного, особливо. Бо завдано великих збитків авторитету Генеральної прокуратури, ЦВК, судочинству. І це ще не раз дасть про себе знати в майбутньому. Популісти від опозиції при підтримці Гаранта Конституції вчинили це зло, керуючись короткою метою - спробою свого реваншу.

Але як прагматики і ділові люди ми не звикли лише нарікати. Ми повинні зробити зараз усе, щоб виправити ситуацію. Так само, як ми взяли на себе відповідальність за подолання створеної ними економічної кризи. Так само ми мусимо взяти на себе відповідальність за їхні помилки і дії, які призвели до нинішньої політичної кризи. Звичайно, легше було б просто кивати на них - дивіться, мовляв, люди, що натворила опозиція на чолі з президентом. Але в такий спосіб ми не поправимо справи, а будемо ще довго топтатися на місці. Тому наше рішення має бути чітким, жорстким і конкретним - ми повинні цього тижня ухвалити ті закони, без яких неможливо забезпечувати життєдіяльність країни. А це -
- Проект Закону про Державну програму соціально-економічного розвитку на 2007 рік (N2176 від 15.09.06);
- Проект Закону про товарну біржу (3256 від 02.03.07);
- Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про стимулювання розвитку регіонів» (N3109 від 07.02.07);
- Проект Закону про ратифікацію Угоди (у формі обміну листами) між Урядом України та Організацією економічного співробітництва та розвитку щодо участі в роботі Комітету із сталі (N0068 від 26.03.07);
- Проект Закону про Державну програму приватизації на 2007-2009 роки (N3512 від 04.05.07);
- Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про фінансовий лізинг» ((N3486 від 24.04.07).

Ми повинні переконати Президента, щоб він підписав ці закони, якщо йому справді дорога Україна, якщо він справді вболіває за народ. І вже в п'ятницю 15 червня завершити роботу парламенту у пленарному режимі. Депутати повинні надалі сконцентрувати свої зусилля на роботі в округах, у комітетах.

Зараз дуже важливо проводити роз'яснювальну роботу серед людей, щоб вони підтримали устремління здорових сил суспільства на об'єднання країни, на стабільність та економічний розвиток.

Ми завжди в своїх діях опиралися на підтримку народу. І ми повинні зробити так, щоб саме народ відігравав першу роль у процесах, які відбуваються в країні».