Глава ЦИК занял откровенно деструктивную позицию?
13.06.2007 14:30
Народний депутат від Партії регіонів вважає, що Голова ЦВК зайняв відверто деструктивну позицію, спрямовану на дестабілізацію і блокування роботи ЦВК, передає прес-служба Партії регіонів.

«Змушений констатувати, що Голова Комісії зайняв відверто деструктивну позицію, спрямовану на дестабілізацію і блокування роботи ЦВК, - каже депутат. - Ситуація, коли думка більшості членів Комісії відверто ігнорується, є неприпустимою в роботі колегіального конституційного органу у демократичній державі».

ЄЗа таких умов є підстави стверджувати, що на Центральну виборчу комісію чиниться тиск з метою паралізувати її роботу. Подібні процеси, на жаль, ми вже мали змогу спостерігати і в Конституційному Суді, і в подіях навколо Генеральної прокуратури, і у практиці застосування адміністративних важелів у районних та міських судах по всій Україні», - сказав Юрій Мірошниченко.

Він підкреслив роль Президента у врегулюванні ситуації навколо Центральної виборчої комісії: «Ми очікуємо адекватної реакції на спробу узурпації владних повноважень у першу чергу від Президента, оскільки п. Шаповал був запропонований до роботи у ЦВК саме Президентом і мав бути компромісною фігурою, що зобов'язалася в своїй роботі дотримуватися передусім Закону. По факту ж, саме представники т.зв. «президентської сторони» саботують діяльність ЦВК, відмовляються приходити на засідання та брати участь у роботі Комісії».

Юрій Мірошниченко наголосив, що наразі найважливіше завдання - зробити все можливе, аби розблокувати роботу ЦВК.

«Для якнайшвидшого розв'язання проблеми було б доцільно провести зустріч у форматі «великої трійки» за участю Президента, Прем'єр-міністра та голови Верховної Ради, про що, власне, зазначав Віктор Янукович, відкриваючи сьогодні засідання Кабінету Міністрів. ЦВК у своїй роботі виборчої комісії повинна керуватися винятково Законом. Політичні ж суперечності в поглядах на діяльність ЦВК, якщо такі існують, повинні бути озвучені та стати предметом відкритого обговорення, узгодження позицій та якомога швидшого розблокування її роботи. Тільки такий спосіб виходу із ситуації і є прийнятним в умовах справжньої, а не показної демократії», - резюмував народний депутат.