13.06.2007 15:45
Коментуючи висловлювання Віктора Ющенка на сьогоднішній прес-конференції, народний депутат України Ганна Герман відзначила, що Президент України так і не збагнув сутності принципу свободи слова, передає прес-служба Партії регіонів.

«Закликаю журналістів всіляко підтримувати цю тезу і надавати розголосу, підтримки тим силам, які мають сміливість вже сьогодні брати на себе ці зобов'язання» - ця заява Президента України, зроблена на прес-конференції 13 червня, звучала цілком по-радянськи, хоча сам захід і був «американський» за формою.

Віктор Ющенко, майже як Джордж Буш, зібрав журналістів у чудовому парку. І все за формою було «pro-Western», але за змістом - цілком «по-совєтськи». Бо Президент, як в старі добрі радянські часи, повчав «сторожових псів влади»: «всіляко підтримувати цю (його) тезу і надавати розголосу, підтримки тим силам...» Зауважте: Президент напряму дає розпорядження, які саме сили має підтримувати преса. Це сильніше, ніж кучмівські темники. Тим паче, загорнуте в таку яскраву «pro-Western» обгортку.

Мені здається, навіть Президент України не збагнув сутності принципу свободи слова.

Що ж, ми всі «родом с Октября», - зазначила Герман.