15.06.2007 13:55
Сьогодні, 15 червня, в результаті спільного рейду МНС, МВС та Рибнадзору за участю Міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків чорнобильської катастрофи Нестора Шуфрича на території чорнобильської зони відчуження у гирлі р.Прип’ять було затримано 11 браконьєрів, передає прес-служба МНС.

У них було вилучено 48 кг риби, велику кількість риболовних знарядь, 3 риболовецькі човни та 1 сучасний катер іноземного виробництва. На даний момент органами Рибохорони оформляється матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності, а також вирішується питання про порушення кримінальної справи правоохоронними органами зони відчуження.

Згідно з Законом «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо відповідальності за порушення правил радіаційної безпеки», який набув чинності 13 червня цього року, порушникам загрожують значні штрафні санкції та позбавлення волі строком до 7 років.